Comitetul Internaţional al Crucii Roşii a făcut un apel pentru de-escaladarea imediată a ostilităţilor din Gaza şi a solicitat furnizarea de asistență umanitară în această zonă, conform CNN.

Președintele Comitetului Internațional al Crucii Roșii, Mirjana Spoljaric, a subliniat că situația din Gaza este de neacceptat, deoarece civili nu au niciun refugiu sigur în mijlocul bombardamentelor masive și cu un asediu militar în desfășurare, asistența umanitară adecvată este în prezent imposibilă. Acesta a catalogat această situație drept un eșec catastrofal care nu ar trebui să fie tolerat de comunitatea internațională.

Spoljaric a subliniat că prioritatea imediată este salvarea de vieţi, asigurând accesul la servicii medicale, apă și electricitate în Gaza.

Președintele Crucii Roșii a reamintit, de asemenea, conform dreptului umanitar internaţional, că părțile implicate în conflict sunt obligate să protejeze civilii de efectele operaţiunilor militare în orice moment, să facă distincție clară între civili și țintele militare și să nu utilizeze niciodată scuturi umane pentru a preveni atacarea obiectivelor militare.

Organizaţia Crucii Roşii a cerut, de asemenea, „eliberarea imediată a tuturor ostaticilor” și a reiterat oferta sa anterioară de a facilita orice operaţiune de eliberare de ostatici.

‏‏‎ ‎

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *