logo
RNTV Live

Conform Google, modelul său de inteligență artificială poate atinge un scor de 91% la examenele de licență în medicină

inteligenta-artificiala-medicina
Constantin Corina

Potrivit Google, cel mai recent model al său de inteligență artificială (AI) poate atinge un punctaj de 91,1% la examenul de licență în medicină din SUA (USMLE)

Greg Corrado, șeful echipei de sănătate și inteligență artificială de la Google, a dezvăluit că acum aproximativ un an și jumătate, au dezvoltat primul sistem de inteligență artificială care a reușit să treacă examenul de licență medicală MedQA din cadrul programului USMLE.

La recenta conferință “The Check Up” din New York, Corrado a declarat că cel mai nou model al lor, optimizat pentru domeniul medical, a obținut un scor de peste 91%, evidențiind performanțe remarcabile. Google explorează acum modul în care o versiune a modelului său de AI, numit Gemini, optimizată pentru domeniul medical, poate extinde capacitățile de raționament avansat și de înțelegere a contextelor complexe. Această abordare multimodală a fost utilizată pentru sarcini complexe, inclusiv generarea de rapoarte pentru imagini 2D și 3D.

În plus, Google a prezentat și prototipul unui ecograf portabil cu inteligență artificială, numit “Maternal Health Ultrasound AI”, care ar putea oferi informații critice în interpretarea imaginilor cu ultrasunete, cu un cost mult mai mic decât cele tradiționale. Un alt proiect, Health Acoustics Research (HeAR), vizează utilizarea sunetelor, cum ar fi tusea sau respirația, pentru obținerea de informații despre starea de sănătate, cu aplicabilitate în studiile despre boli precum tuberculoza sau COVID-19. Ivor Horn, șefa departamentului de echitate în sănătate de la Google, subliniază potențialul semnificativ al inteligenței artificiale în îmbunătățirea asistenței medicale și sănătății.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor