logo
RNTV Live

Conform declarației lui Alexandru Rafila, lucrările la cele trei spitale regionale de urgență au fost deja demarate

Dudau Andreea Valentina

Conform afirmațiilor lui Alexandru Rafila, ministrul Sănătății, lucrările la cele trei spitale regionale de urgență au fost demarate. De asemenea, el a subliniat că în județul Cluj va avea loc o inaugurare simbolică, deoarece constructorul este deja activ de aproximativ o lună!

Alexandru Rafila a participat sâmbătă la ceremonia de începere a lucrărilor pentru Spitalul Regional de Urgență Cluj. El a subliniat că lucrările au început deja la toate cele trei spitale regionale de urgență, iar în cazul celui din Cluj, inaugurarea va fi doar simbolică deoarece constructorul este deja activ de aproximativ o lună și aproape 10% din lucrările planificate sunt finalizate.

Despre procesul complex al construcției, Rafila a menționat că trebuie să se realizeze niște pereți de sprijin pentru terenul care urmează să fie excavat, proceduri care necesită o pregătire specială. Cu toate acestea, este încrezător că termenele vor fi respectate și că activitatea de construcție a spitalului nu va întâmpina întârzieri semnificative.

Referindu-se la calitatea spitalelor în construcție în România, Rafila a subliniat că în prezent se construiesc unități medicale nu doar rapid, ci și cu o atenție deosebită la calitate. El a menționat că există aproximativ 20 de spitale finanțate prin PNRR aflate în diverse stadii de construcție, dar și multe alte spitale la nivel local care sunt în proces de construcție sau chiar finalizate.

Rafila a subliniat efortul depus de autoritățile locale și a apreciat dedicarea acestora în protejarea sănătății comunităților pe care le reprezintă.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews

romsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldeko-angajeazaekond-angajeazasponsor