logo
RNTV Live

Conferință pe data de 31 martie la Palatul Culturii: Poezia conceptelor-De la neomodernism la postmodernism

434165024_899391525445145_3552686972391292369_n
Constantin Corina

Evenimentul va avea loc în data de 31 martie 2024, în Sala Mare a Uniunii Culturale din Ploiești, începând cu ora 11:00.

Centrul de Cultură “Ion Luca Caragiale” din municipiul Ploiești vă invită la conferința “Poezia contemporană: De la neomodernism la postmodernism”, un eveniment ce va aduna mai multe personalități importante ale literaturii actuale, printre care se numără:

  • Lucian Chișu – Directorul Institutului de Istorie și Teorie Literară “George Călinescu”;
  • Prof. dr. Dan Gulea – Redactor-șef al Revistei “Atitudini” a Casei de Cultură “Ion Luca Caragiale” din Ploiești;
  • Prof. univ. dr. Ioin Bogdan Lefter – Facultatea de Litere, Universitatea din București;
  • Conf. univ. dr. Marius Nica – Universitatea Petrol-Gaze din Ploiești;
  • Cristian Pătrașcu – Director programe interne la Uniunea Scriitorilor din România.

Conferința, organizată în cadrul programului Ploiești – Capitala Tineretului din România 2024, reprezintă o oportunitate de a analiza și discuta evoluția poeziei în contextul schimbărilor culturale și estetice, de la neomodernism la postmodernism.

Scopul acestei întâlniri este de a aduce în atenția publicului specialiști în domeniu care să susțină prelegeri scurte pe tema conferinței, facilitând astfel discuții în care tinerii să înțeleagă mai bine conceptele abordate și aplicabilitatea lor, precum și situația actuală a domeniului literar și tendințele actuale.

Moderatorul conferinței, Claudius Dociu, membru în Consiliul Director al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România, va asigura buna desfășurare a dezbaterilor și va facilita interacțiunea între participanți și public, în timp ce actorul Adrian Ancuța va oferi un moment artistic.

Accesul publicului este liber, în limita locurilor disponibile.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor