logo
RNTV Live

Conferință cu puternic mesaj social, dedicată deținuților din penitenciare, la Mănăstirea Caraiman

conferinta-despre-promovarea-valorilor-sociale-in-penitenciare-la-manastirea-caraiman-263689
Ștefan Petre

Marți, 1 august, s-a desfășurat la Centrul social‑pastoral „Sfânta Cruce” al Mănăstirii Caraiman, județul Prahova, conferința intitulată „Iată, prin cruce a venit bucurie la toată lumea!”.

Această manifestare a fost organizată de Penitenciarul Ploiești, în colaborare cu Sectorul social‑filantropic al Administrației Patriarhale.

Evenimentul de la mănăstire se înscrie seriei demersurilor susținute de sistemul penitenciar pentru a promova valorile pro‑sociale și a informa comunitatea cu privire la activitățile şi programele de reintegrare socială, potrivit celor de la TRINITAS TV, citați de Ziarul Lumina.

Părintele prof. dr. Constantin Necula, de la Facultatea de Teologie Ortodoxă din Sibiu, a fost invitatul special al întâlnirii.

La conferință au participat preoți care își desfășoară activitatea în cadrul penitenciarelor, personal din sistemul Administrației Naționale a Penitenciarelor, persoane private de libertate, precum si reprezentanți ai instituțiilor partenere.

S-a realizat cu această ocazie și o expoziție cu picturi realizate de persoane private de libertate. Manifestarea a fost precedată de săvârșirea Sfintei Liturghii și a slujbei Parastasului pentru apărătorii şi mărturisitorii Ortodoxiei din închisorile comuniste.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

George IonescuCOREP 07 SRL - Firma de constructiitermo-ploiestiromsilvaspalatoria-haroldrompetromcoralparc industrialCabinet veterinareko-angajeazaekond-angajeazasponsor