logo
RNTV Live

Conductorii de tren din Germania sunt convocați începând de miercuri la o serie de greve extinse

Tren-Coradia-Alstom-scaled
Constantin Corina

Sindicatul GDL anunță luni că lucrătorii feroviari din Germania sunt chemați la o serie de “valuri de grevă” începând de miercuri, în contextul unui conflict prelungit legat de salarii și programul de lucru cu operatorul Deutsche Bahn (DB)

Într-un moment în care negocierile sunt blocate, președintele GDL, Claus Weselsky, anunță declanșarea unor “valuri de grevă”. Prima grevă este programată să dureze 35 de ore, începând miercuri la ora 17:00 GMT (19:00, ora României), și va afecta pasagerii.

Weselsky avertizează că aceste greve vor face ca sistemul feroviar să nu mai fie un mijloc de transport fiabil. În același timp, sindicatul Verdi a chemat la o grevă de avertisment la compania germană Lufthansa, joi și vineri, ceea ce face ca soluția zborurilor să nu fie o opțiune pentru mulți călători.

Alte greve sunt planificate să aibă loc la Deutsche Bahn (DB) fără un preaviz de 48 de ore, ca de obicei, anunță liderul sindical.

Această mișcare vine după patru greve anterioare desfășurate de GDL în acest conflict social, cea mai recentă având loc la sfârșitul lunii ianuarie și durând aproximativ șase zile, fiind una dintre cele mai lungi greve din istoria transportului feroviar german. În timpul acestor greve, traficul feroviar din întreaga Germanie a fost paralizat.

Perturbările în transportul de mărfuri au un impact semnificativ asupra economiei germane, care se confruntă deja cu dificultăți.

Weselsky subliniază că această nouă grevă va dura în total 35 de ore pentru a atrage atenția asupra cererii de reducere a săptămânii de lucru la 35 de ore, față de cele 38 în prezent, și pentru a solicita creșteri salariale în vederea compensării inflației.

Negocierile dintre GDL și Deutsche Bahn urmau să continue până duminică, dar sindicatul a întrerupt prematur discuțiile, conform informațiilor furnizate de DB.

Germania se confruntă cu o serie de conflicte sociale în diverse sectoare profesionale, pe fondul unei scumpiri care afectează puterea de cumpărare a salariaților. Aceste cereri de revendicare afectează coaliția guvernamentală a social-democratului Olaf Scholz, care se confruntă cu un nivel record de nepopularitate.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor