logo
RNTV Live

547 de conducători auto, verificați in ultimele 24 de ore. Concluzii ingrijorătoare

infracţiuni la regimul rutier
Mihai Constantinescu

547 de conducători auto, verificați in ultimele 24 de ore. Concluzii ingrijorătoare! În ultimele 24 de ore, polițiștii rutieri prahoveni au acționat pe principalele artere rutiere din județ, scopul controalelor fiind acela de a reduce riscul rutier și de a preveni evenimentele rutiere produse pe fondul conducerii autovehiculelor de către persoane aflate sub influenţa băuturilor alcoolice sau sub influența substanțelor susceptibile a avea efecte psihoactive.


Ieri, au fost opriţi în trafic şi testaţi cu aparatul etilotest 547 de conducători auto, iar în cazul a 14 dintre aceştia aparatul a indicat valori pozitive (în 5 situaţii valorile afişate au impus întocmirea unor dosare de cercetare penală, iar în 9 situaţii au fost aplicate sancţiuni contravenționale şi a fost suspendat dreptul de a conduce autovehicule pe drumurile publice).


Exemple semnificative:

La data de 20 iunie a.c., polițiștii din cadrul Serviciului Rutier au oprit, pentru control, un autoturism care se deplasa pe DN1B, din direcția Ploiești către Buzău. Conducătorul autoturismului a fost testat cu aparatul alcooltest, care a indicat o valoare de 0,60 mg/l, alcool pur în aerul expirat.

Tot ieri, poliţiştii din cadrul Biroului Rutier au oprit, pentru control, un autoturism ce se deplasa pe strada Transilvanei din Ploiești. Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, valoarea testării fiind de 0,42 mg/l, alcool pur în aerul expirat.

În cazurile prezentate mai sus, poliţiştii au întocmit dosare penale sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere sub influența alcoolului.

Reamintim conducătorilor auto faptul că atunci când se urca la volan sub influența băuturilor alcoolice sau a alor substanțe, atât simțurile le sunt reduse, cât și capacitatea de concentrare și reacție, fiind un pericol pentru ei înșiși și pentru ceilalți participanți la trafic.

Vezi şi https://portal.republikanews.ro/drum-din-prahova/

Vezi şi https://portal.republikanews.ro/talonul-de-pensie/

Vezi şi https://portal.republikanews.ro/locuri-unice-din-prahova-la…/

Vezi şi https://portal.republikanews.ro/drogat-la-volan-in-bucov/

Vezi şi https://portal.republikanews.ro/masini-cu-kilometri-dati-inapoi…/

Pentru mai multe ştiri, vizitaţi site-ul republikanews.ro

COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestiromsilvaspalatoria-haroldrompetromparc industrialCabinet veterinareko-angajeazaekond-angajeazasponsor