Clubul de Turism și Arte Escamonde Ploiești, în colaborare cu Administrația Parcului Memorial „Constantin Stere” Ploiești (Zoo Ploiești – Bucov), organizează concursul „Aventură și Orientare” pe 5 august. Evenimentul constă în parcurgerea unui traseu de orientare sportivă cu ajutorul hărții, având mai multe posturi de verificat în ordine și în cel mai scurt timp posibil.

Startul este la ora 10:00 de la baza treptelor spre teatrul de vară din Parcul „Constantin Stere” Bucov, cu finish-ul în același loc. Participanții sunt sfătuiți să vină cu 15 minute înainte pentru înscriere și încălzire.

Categorii de concurenți: prichindei (6-9 ani), Juniori (10-13 ani), și open (+14 ani). Echipamentul necesar include îmbrăcăminte și încălțăminte sport, de preferat jambiere sau șosete înalte. Hărțile și fișele de concurs se primesc la start, iar înscrierile se fac direct la fața locului.

Regulile concursului includ parcurgerea integrală a traseului, capsarea fișei de concurs în fiecare post și interzicerea oricărui ajutor extern. Participanții vor fi departajați pe baza timpului obținut. Organizatorii nu își asumă responsabilitatea pentru eventualele accidentări.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews