Sursă: Ziarul Prahova

Primăria Ploiești va organiza, prin Casa de Cultură „Ion Luca Caragiale”, tradiționalul concurs de artă plastică pentru elevi ”Ploiești, orașul meu, oraș european”.

Ajunsă deja la cea de- a XVII-a ediţie, competiția care se va desfășura în perioada 18 aprilie – 9 mai se adresează elevilor, atât pentru a le stimula creativitatea, cât și în vederea aprecierii valorilor cultural-educative, notează Ziarul Prahova.

Calendarul concursului este următorul:

  • 18 aprilie – 28 aprilie a.c. – perioada de înscrieri și depunerea lucrărilor;
  • 4 – 5 mai, jurizarea lucrărilor și anunțarea căștigătorilor (telefonic);
  • 9 mai a.c. – premierea participanților, la sediul casei de cultură din Piața Eroilor nr.1A, etaj 7, camera 712, ora 15:00 (sediul Primăriei Ploiești).

Regulamentul anunță acordarea unor premii în bani, iar lucrările câștigătoare vor fi prezentate în cadrul unei expoziţii finale, în data de 9 mai a.c, de Ziua Europei, precum și în cadrul activităților dedicate Zilelor Orașului Ploiești, programate să aibă loc în luna mai.

Participanții vor realiza lucrări de artă plastică, cu tematică reprezintativă pentru Ploieşti, dar și bazate pe istoria orașului, spre exemplu pe monumente, clădiri de patrimoniu, biserici, clădiri de renume, evenimente importante, personalităţi din toate domeniile.

Conform organizatorilor, competiția se va desfășura pe două secțiuni:

1. Colegiul de Artă „Carmen Sylva” Ploieşti pentru clasele IX – XII;

2. 2. Instituţii şcolare din Ploieşti, altele decât colegiul menționat, pentru clasele V-VIII, respectiv clasele IX – XII.

Cerințele concursului rămân aceleași la ambele secțiuni: se vor primi doar lucrări în format A3; se vor lua în considerare doar lucrările care vor avea pe verso numele și prenumele elevului, școala/liceul/colegiul și clasa; vor fi selectate la fiecare şcoală participantă de către profesorul coordonator şi vor fi predate fizic la sediul Casei de Cultură „Ion Luca Caragiale” Ploiești – Piața Eroilor nr.1A (etaj 7) pe bază de proces verbal de predare/primire, până cel târziu la data de 28 aprilie a.c., ora 12:00, jurizarea urmând să fie realizată de către doi artişti profesionişti și un reprezentant al Casei de Cultură „Ion Luca Caragiale” Ploieşti.

Sursă: Ziarul Prahova

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *