logo
RNTV Live

Concert la peste 2000 de metri altitudine, în Bucegi/ VIDEO

Mihai Constantinescu

Concert la peste 2000 de metri altitudine, în Bucegi

Violonistul Alexandru Tomescu a dus Stradivariusul de peste 1,5 milioane de euro, în Bucegi, în ultimul concert „Paganini Magic”. Concertul s-a desfășurat la peste 2000 de metri altitudine, scena fiind amenajată pe marginea prăpastiei. Peste 500 de spectator s-au bucurat de evenimentul unic și de acordurile scoase de vioara de 300 de ani.

Concert la peste 2000 de metri altitudine, în Bucegi

Turneu Internaţional Stradivarius a avut loc, sâmbătă, la Cabana Caraiman din Munţii Bucegi, la 2.025 de metri altitudine. Violonistul Alexandru Tomescu şi chitaristul Dragoş Ilie au urcat pe o mică scenă amenajată pe marginea prăpastiei.  În jur de 500 de spectatori, de toate vârstele, s-au adunat în jurul scenei de lângă cruce.

Tomescu a susținut recitalul cu preţioasa vioară Stradivarius, veche de 300 de ani. Mai mulţi jandarmi şi agenţi de pază au fost tot timpul cu ochii pe vioară, valoarea acesteia fiind de peste 1,5 milioane de euro. Această vioară datată la 1702 a fost declarata de expertii nemti una dintre primele cinci cele mai frumoase instrumente semnate de celebrul Antonio Stradivari.  Instrumentul a fost cumparat din Elvetia in 1956 de statul roman, la ordinul lui Gheorhe Gheorghiu Dej, cu suma de 70.000 de franci elvetieni. O afacere uriasa – in conditile in care vioara a fost evaluata recent la 1,5 milioane de euro. Din 2007, vioara a intrat in posesia lui Alexandru Tomescu care, tot de atunci, o plimba in fiecare an prin tara in turneul Stradivarius.

Mai multe știri pe republikanews.ro

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor