logo
RNTV Live

Concert folcloric la Filarmonica din Ploiești – vor urca pe scenă nume sonore ale muzicii populare românești

400765199_791759852751844_1720881214541788475_n
Ștefan Petre

Orchestra Populară „Flacăra Prahovei”, aflată sub conducerea maestrului Marian Dovîncă, pregătește pentru vineri, 17 noiembrie 2023 (de la ora 18.00), o seară de folclor românesc, cu muzică autentică, dansuri populare, spirit și suflet românesc.

Potrivit organizatorilor, pe scena Filarmonicii „Paul Constantinescu” din Ploiești vor urca artiști pentru care „pasiunea pentru folclor se simte prin fiecare por”. Spectatorii vor avea ocazia să asculte live soliști precum Gelu Voicu, Traian Frîncu, Gigi Stoica, Adriana Deaconu, Violeta Barac, care îi vor purta prin zeci de ani de tradiție a muzicii populare. De asemenea, coregraful Marian Marinică, alături de Ansamblul Folcloric „Flacăra Prahovei”, a pregătit o serie de dansuri.

Promitem că ritmurile noastre tradiționale vor face scena, sala și întreaga clădire a Filarmonicii să vibreze la propriu.

transmit organizatorii.

Andrada Brânzea, Constantin Tabac, Diana Vulpe, Antonia Cernat și Adela Dumitrache, invitații speciali ai serii, vor apropia publicul de pasiunea pe care muzica populară o stârnește în interiorul fiecărui român.

Dragostea pentru folclor și pentru moștenirea sa se nutrește de mic, astfel că nu puteau lipsi de pe scenă elevii clasei de canto-muzică tradițional românească de la Colegiul de Artă „Carmen Sylva” din Ploiești, tinerii ce învață adevăratul folclor cântând alături de marile voci ale României și „furând” de la ei dragostea pentru muzica ce ne leagă și ne definește ca popor.

Deși riscăm să stricăm toate surprizele serii, inima nu ne lasă să nu vă dăm un ultim sneek peek și vă spunem că și de data aceasta grupul folcloric „Ciobănașu` de la munte” va veni să ne ungă sufletele cu vocile lor mici și totuși atât de mari și de cuprinzătoare.

adaugă reprezentanții Orchestrei „Flacăra Prahovei”.

Sursă: Facebook/ Orchestra Populară „Flacăra Prahovei”

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor