logo
RNTV Live

Conceptul de îmbătrânire activă, sprijinit de Guvern

mers-pe-jos-batrani-pixabay-descopera4
Tudor Teodora

Guvernul susține și promovează conceptul de îmbătrânire activă, dorind ca România să devină o țară în care “oamenii duc o viață lungă, sănătoasă, plină de sens, de satisfacție și de împlinire, alături de comunitățile din care fac parte”, a comunicat premierul Marcel Ciolacu în cadrul Congresului Național de Îmbătrânire Activă. Potrivit mesajului prezentat de consilierul de stat Victoria Stoiciu, 20% din populația țării are vârsta peste 65 de ani, iar îmbătrânirea activă poate contribui la construirea unei societăți echitabile și incluzive.

Premierul a subliniat că Guvernul are o viziune pentru o țară în care oamenii să ducă “o viață lungă, sănătoasă, plină de sens, de satisfacție și de împlinire”, alături de comunitățile lor. Pentru a atinge acest obiectiv, este necesară crearea unui mediu favorabil îmbătrânirii active prin programe de educație și formare pentru persoanele în vârstă, acces la locuri de muncă și asigurarea unui trai decent și a îngrijirii de calitate.

Marcel Ciolacu a menționat că Guvernul a adoptat strategii privind serviciile de îngrijire de lungă durată și îmbătrânire activă, ocuparea forței de muncă și sprijinirea persoanelor cu dizabilități. El a informat despre un pachet legislativ de reformă a asistenței sociale și a serviciilor sociale adoptat săptămâna trecută pentru a preveni abuzurile în centrele de îngrijire pentru persoanele în vârstă sau vulnerabile.

Premierul a subliniat că vârstnicii reprezintă o resursă prețioasă pentru comunitate și trebuie valorificați, neacceptând abordarea care îi percepe ca o povară. El a menționat că gradul de ocupare a persoanelor cu vârsta între 55 și 65 de ani a crescut, subliniind că eforturile continue trebuie depuse pentru a se apropia de media europeană în această privință.

George IonescuCOREP 07 SRL - Firma de constructiitermo-ploiestiromsilvaspalatoria-haroldrompetromcoralparc industrialCabinet veterinareko-angajeazaekond-angajeazasponsor