În apropierea orașului Urlați se află Conacul Bellu, o bijuterie arhitecturală în stil românesc vechi care a fost cândva reședința baronului Alexandru Bellu. Pe lângă frumusețea sa arhitecturală, conacul este înconjurat de o legendă fascinantă care adaugă un aer de mister și intrigă.

Legenda locală spune că în Conacul Bellu ar bântui fantoma Odettei Ruffier, soția lui George Bellu, ultimul descendent direct al baronului Barbu Bellu. Odette, originară din Franța, a trăit o viață plină de neplăceri și umilințe din cauza infidelităților soțului său și a condițiilor dificile de trai. Se spune că, în final, Odette și-a pus capăt zilelor printr-o otravă, incapabilă să mai suporte suferința și sărăcia.

Deși unii consideră că aceste povești sunt doar legende, alții sunt convinși că prezența lui Odette încă se resimte în conacul istoric, explicând astfel zgomotele misterioase și neobișnuite care sunt adesea auzite acolo.

Indiferent de legende, Conacul Bellu rămâne un important punct de atracție turistică în Valea Teleajănului. Acesta găzduiește o colecție diversificată de artefacte, inclusiv artă plastică și decorativă, obiecte de etnografie, cărți rare, picturi din secolul al XIX-lea, mobilier de epocă, artă orientală și extrem-orientală, stampe japoneze, icoane, candelabre și arme din secolele al XVIII-lea și al XIX-lea. Conacul continuă să atragă vizitatori cu patrimoniul său cultural deosebit și atmosfera sa încărcată de istorie și mister.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews