Sursa: bbc.com

Industria jocurilor din Marea Britanie a dezvăluit planuri de a încerca să restricționeze accesul copiilor la loot boxe.

Cutiile de pradă le permit jucătorilor să cumpere extra în joc care sunt alocate aleatoriu, dar unii sunt îngrijorați de relația lor cu jocurile de noroc problematice. Ukie, organismul care reprezintă companiile de jocuri, spune că propunerile vor „îmbunătăți protecția tuturor jucătorilor”.

Ei susțin că cele 11 noi linii directoare „subliniază angajamentul industriei de a juca în siguranță și responsabil”. Cutiile de pradă sunt o modalitate de a cheltui bani reali pentru a obține articole digitale precum personaje noi, haine din joc, arme, mișcări sau puncte de experiență iar ceea ce primești cu fiecare cutie este aleatoriu. Unele persoane le compară cu cumpărarea unui ou Kinder sau a unui pachet de autocolante de fotbal.

Guvernul Regatului Unit a petrecut trei ani să-și dea seama ce să facă în privința lor – de la amenințări de a interzice utilizarea lor pentru sub 18 ani în Marea Britanie, până la un edict vara trecută prin care companiile de jocuri trebuie să creeze noi reguli pentru a proteja copiii și tinerii.

Nadine Dorries, a declarat că, deoarece dovezile despre cutiile de pradă încă apar, „intervenția directă a guvernului poate risca consecințe nedorite”. Industria jocurilor ar trebui să vină cu măsuri înainte de introducerea oricăror noi legi, a spus ea.

John Whittingdale, ministrul pentru industriile creative, a declarat:

„Am fost clar că industria jocurilor video trebuie să facă mai mult pentru a proteja copiii și adulții de daunele asociate cutii de pradă. „Aceste noi principii reprezintă un mare pas înainte pentru a ne asigura că jucătorii se pot bucura de jocurile video în mod responsabil și în siguranță. Aștept cu nerăbdare să văd companiile de jocuri punând planurile în acțiune și le vor urmări îndeaproape progresul.”

Sursa: bbc.com

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *