Compania PepsiCo. a fost dat în judecată de statul New York pentru poluarea cu plastic de-a lungul râului Buffalo, poluare care ar fi contaminat apa și ar fi dăunat vieții animalelor

Potrivit procesului, PepsiCo este identificat ca fiind cel mai mare contribuitor la problema utilizării excesive a plasticului.

Un purtător de cuvânt al PepsiCo a comunicat pentru BBC că au fost „transparenți în eforturile lor de a reduce utilizarea plasticului”.

Săptămâna trecută, Coca-Cola, Danone și Nestle au fost acuzate de promovarea unor informații înșelătoare referitoare la sticlele lor de plastic.

PepsiCo, a doua cea mai mare companie alimentară din lume, se confruntă, precum multe alte corporații mari, cu procese intentate de autorități locale legate de impactul lor asupra mediului.

Acuzațiile de „greenwashing” sunt aduse companiilor care prezintă produsele lor ca fiind mai prietenoase cu mediul, mai ecologice sau mai durabile decât sunt în realitate. Această practică poate induce în eroare consumatorii care își doresc să contribuie la protejarea planetei prin alegerile lor de cumpărare.

Procurorul general Letitia James a declarat: Nicio companie nu este prea mare pentru a se asigura că produsele lor nu dăunează mediului și sănătății publice”.

Un studiu efectuat de biroul procurorului general al statului New York anul trecut, care a examinat toate tipurile de deșeuri colectate în 13 locuri de-a lungul râului Buffalo, a relevat că ambalajele de plastic de unică folosință ale PepsiCo erau cele mai semnificative, reprezentând peste 17% din cele 1.916 bucăți de gunoi din plastic cu o marcă identificabilă.

PepsiCo produce și îmbuteliază aproape 100 de mărci diferite de băuturi. Potrivit statului New York, fabrica Pepsi-Cola produce și ambalează cel puțin 85 de mărci diferite de băuturi și 25 de mărci de gustări care predominant vin în recipiente de plastic de unică folosință. Compania a subliniat într-un comunicat că abordează „cu seriozitate reducerea plasticului și reciclarea eficientă”, recunoscând că este o „problemă complexă” ce necesită implicarea „întreprinderilor, municipalităților, furnizorilor de servicii de reducere a deșeurilor, liderilor comunității și consumatorilor”.

Procesul menționează că în alimentarea cu apă potabilă a orașului Buffalo au fost depistate microplastice, care pot avea efecte adverse asupra sănătății, cum ar fi disfuncții reproductive, inflamații ale intestinului și efecte neurotoxice.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *