logo
RNTV Live

Compania condusă de Elon Musk, Tesla, a intentat un proces împotriva unei companii indiene de baterii, acuzând-o de încălcare a mărcii comerciale

Twitter-‘cheated-thousands-it-fired-out-of-their-severance-Elon-Musk-owes-over-500-million
Constantin Corina


Tesla, firma de automobile condusă de Elon Musk, a intentat un proces împotriva unui producător indian de baterii pentru folosirea numelui “Tesla Power” în promovarea produselor lor, considerând că acest lucru încalcă marca lor comercială

Tesla, într-o audiție la Înalta Curte din Delhi săptămâna aceasta, a declarat că compania indiană a continuat să-și promoveze produsele sub marca “Tesla Power”, în ciuda unei notificări de încetare și renunțare trimisă în aprilie 2022, conform detaliilor procedurilor publicate vineri pe site-ul instanței.

În timpul audierii, compania indiană, Tesla Power India Pvt Ltd, a susținut că principala sa activitate este producția de “baterii cu plumb-acid” și că nu are intenția de a produce vehicule electrice. Judecătorul a acordat companiei indiene trei săptămâni pentru a depune răspunsuri scrise după ce aceasta a predat un set de documente în sprijinul apărării sale, conform dosarului instanței.

Compania lui Musk este încorporată în Delaware și a acuzat compania indiană că utilizează denumirile comerciale “Tesla Power” și “Tesla Power USA“. Dosarul tribunalului include capturi de ecran ale unui site web care arăta că Tesla Power USA LLC avea, de asemenea, sediul în Delaware și era “recunoscută pentru că este un pionier și lider în introducerea de baterii la prețuri accesibile”, cu “o prezență foarte puternică în India”.

Un reprezentant al Tesla Power a declarat pentru Reuters că compania a fost prezentă în India cu mult înainte de Tesla a lui Musk și că are toate aprobările guvernamentale. “Nu am pretins niciodată că suntem legați de Tesla a lui Elon Musk”, a spus Manoj Pahwa de la Tesla Power.

Tesla i-a spus judecătorului că a descoperit că compania indiană îi folosea numele de marcă în 2022 și a încercat fără succes să o împiedice să facă acest lucru, forțând-o să declanșeze procesul. Cazul vine după ce Musk și-a anulat vizita planificată în India pe 21 aprilie pentru a se întâlni cu prim-ministrul Narendra Modi.

Câteva zile mai târziu, Musk a făcut o vizită surpriză în China și a făcut progrese în lansarea pachetului său avansat de asistență a șoferului, o mișcare pe care mulți comentatori indieni au numit-o un afront. Cazul mărcii Tesla India va fi audiat pe 22 mai.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews

pnlvolonanupuslbogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor