Peste 700 de angajați ai Airbus Atlantic par să fi fost afectați de o intoxicație alimentară după cina de Crăciun a companiei, conform autorităților sanitare franceze.

Lucrătorii de la sediul grupului aerospațial din vestul Franței au raportat simptome precum vărsături și diaree, conform Agence Régionale de Santé (ARS). Despre conținutul exact al meniului care a generat aceste simptome înaintea sărbătorilor, nu există claritate.

Airbus a menționat pentru BBC că aproximativ 100 de angajați s-au îmbolnăvit, colaborând cu ARS pentru identificarea cauzei și prevenirea unor incidente similare în viitor. Airbus Atlantic, subsidiară a principalului producător mondial de avioane, Airbus, are 15.000 de angajați în cinci țări.

Detaliile cu privire la alimentele implicate în incident nu au fost furnizate de ARS, care a indicat că participanții la cină prezentau semne clinice de vărsături sau diaree. O anchetă este în curs pentru identificarea sursei intoxicației alimentare în masă, conform AFP.

Grupul Airbus, cu 134.000 de angajați, este prezent în industriile aeronautice, elicopterelor, apărării, spațiului și securității.

Într-un incident separat din Franța, la începutul acestui an, mai multe persoane s-au îmbolnăvit, iar un cetățean grec a murit din cauza unei boli rare de origine alimentară contractate la un restaurant din Bordeaux.

‏‏‎ ‎

‏‏‎ ‎

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *