ȘOCANT: Compania aeriană israeliană El Al a declarat că va suspenda zborurile către Africa de Sud începând cu sfârșitul lunii martie. Această decizie vine în contextul în care Africa de Sud a acuzat Israelul de un presupus genocid împotriva palestinienilor, iar Comisia Internațională a Judecătorilor (CIJ) urmează să anunțe măsuri de urgență!

Vineri, compania aeriană israeliană El Al a anunțat că va suspenda zborurile către Africa de Sud începând cu sfârșitul lunii martie. Decizia vine ca urmare a unei scăderi a cererii, generată de Războiul din Fâșia Gaza.

El Al a declarat vineri că va suspenda zborurile către Africa de Sud, în special Johannesburg, începând cu sfârșitul lunii martie. Compania israeliană a justificat această decizie prin constatarea unei scăderi semnificative a cererii călătorilor israelieni către diverse destinații, iar anunțul vine în contextul în care Curtea Internațională de Justiție (CIJ) urmează să decidă asupra măsurilor de urgență solicitate de Africa de Sud, care acuză Israelul de un presupus genocid al palestinienilor.

Curtea Internațională de Justiție (CIJ) nu emite un verdict cu privire la faptul dacă Israelul comite sau nu un genocid în acest moment. În acest stadiu, CIJ se pronunță asupra ordonanțelor de urgență înainte de a examina detaliile cazului, un proces ce poate dura ani de zile. Chiar dacă ordonanțele CIJ sunt legal obligatorii și nu pot fi atacate în apel, Curtea nu dispune de mijloace pentru a le impune implementarea.

Israelul a indicat deja că nu se simte obligat să respecte deciziile Curții Internaționale de Justiție. Comunicatul El Al menționează acest caz și subliniază că suspendarea zborurilor către Johannesburg oferă oportunitatea de a extinde activitatea către destinațiile existente, în paralel cu evaluarea opțiunilor pentru noi destinații. Africa de Sud susține de mult timp cauza palestiniană, iar partidul său Congresul Național African (ANC) adesea asociază această cauză cu lupta împotriva apartheidului.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *