logo
RNTV Live

Comoară găsită sub podeaua din bucătărie! Află cine au fost norocoșii ce au descoperit-o

133179489_de7dbdf9-ea6a-4068-91a8-0cc5a9879837-1_all_2634.jpg
Constantin Corina

În timp ce Betty și Robert Fooks, un cuplu din Anglia, înlăturau podeaua de beton a bucătăriei la ferma lor din Dorset, Robert, un inginer agronom, a avut o descoperire surprinzătoare. Într-un castron de ceramică smălțuit, au găsit o comoară formată din monede vechi de 400 de ani.

După ce au descoperit comoara, cuplul a informat un oficial local pentru descoperiri și apoi monedele au fost trimise la Muzeul Britanic pentru curățare și identificare. Cunoscut sub numele de tezaurul Poorton, aceste monede sunt acum scoase la vânzare la casele de licitație Duke din Dorchester, Dorset, și se estimează că vor aduce aproximativ 35.000 de lire sterline.

„Este un conac vechi de 400 de ani, așa că este mult de lucru la el. Am înlocuit podele și pereți din piatră și am decis să coborâm nivelul parterului pentru a ne oferi mai multă înălțime până la tavan. Într-o seară, eu eram cu copiii și soțul meu săpa cu un târnăcop în bucătărie când m-a sunat să spună că a găsit ceva. A pus toate monedele într-o găleată. Dacă n-am fi coborât podeaua, ar fi rămas ascunse acolo. Presupun că persoana a intenționat să le recupereze, dar nu a mai avut ocazia”, a relatat Betty.

Julian Smith, specialist la licitatorii lui Duke, a declarat: „Cabana este situată într-un mic cătun din vestul Dorsetului și este o casă lungă din secolul al XVII-lea. Proprietatea a fost achiziționată de actualii proprietari în 2019 și au început un amplu proiect de renovare., conform The Guardian.

Muzeul Britanic a presupus că acestea au fost depuse la începutul Războiului Civil englez (1642-1651) de către un proprietar de pământ care încerca să-și păstreze averea în siguranță.

Colecția, care include monede de aur James I și Carol I și șilingi de argint Elisabeta I, este vândută marți de Duke’s Auctions din Dorchester.

Doamna Fooks a spus că foștii proprietari ai proprietății au fost aproape de a găsi tezaurul.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor