Bugetul de 5 milioane de euro alocat de către Comisia Europeană susține o inițiativă menită să faciliteze traducerea, publicarea, distribuirea și promovarea diverselor opere de ficțiune europene, precum romanele, poezia și benzile desenate

„În peisajul bogat al patrimoniului nostru european, fiecare limbă şi fiecare gen literar adaugă detalii şi culori unice. Cu cele 5 milioane de euro ale acestei iniţiative de sprijinire a traducerilor literare şi a promovării cărţilor, deschidem porţi către lumi diverse, ajutând romanele, poezia şi chiar şi benzile desenate să ajungă la noi categorii de public. Aşa scriem o poveste europeană mai puternică şi mai vibrantă, care ne uneşte prin faptul că dobândim o înţelegere şi o apreciere comune”, a declarat Iliana Ivanova, comisarul pentru inovare, cercetare, cultură, educaţie şi tineret.

În anul 2024, această solicitare de propuneri va continua să ofere sprijin Ucrainei în domeniul cărților, furnizând publicații în limba ucraineană pentru refugiați și persoane strămutate.

Entitățile eligibile, indiferent dacă aplică individual sau în cadrul unui consorțiu, sunt încurajate să dezvolte strategii editoriale și promoționale comprehensive pentru proiecte care implică cel puțin cinci opere de ficțiune traduse între limbi eligibile.

Mărimea proiectelor sprijinite variază de la proiecte mici (cu maximum 10 cărți, având un buget de 100.000 de euro), proiecte medii (cu maximum 20 de cărți, având un buget de 200.000 de euro) până la proiecte mari (cu cel puțin 21 de cărți, având un buget de 300.000 de euro). Toate proiectele trebuie să îndeplinească condițiile generale de eligibilitate și să includă cel puțin cinci traduceri. Termenul limită pentru depunerea candidaturilor este 16 aprilie 2024.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *