A group of antibiotic pill capsules fallling. Healthcare and medical 3D illustration background.

Luni, Comisia Europeană a dat undă verde unui medicament fabricat de Pfizer, destinat tratamentului colitei ulcerative, o afecțiune inflamatorie a intestinului!

Aprobarea medicamentului Velsipity a fost obținută în urma recomandării favorabile din partea grupului de experți al Agenției Europene pentru Medicamente, formulată în luna decembrie. Medicamentul a primit aprobarea pentru a fi utilizat la pacienții cu vârsta de cel puțin 16 ani, care nu au răspuns corespunzător la tratamentul anterior sau care nu au tolerat acest tratament, a declarat Pfizer. Aprobarea, valabilă în toate cele 27 de țări membre ale Uniunii Europene, se bazează pe rezultatele a două studii avansate care au demonstrat eficacitatea și siguranța medicamentului la pacienții eligibili.

Pfizer a anunțat că Velsipity va fi disponibil în fiecare țară membră după finalizarea procedurilor naționale, inclusiv a cererilor de rambursare a costurilor medicamentului. Potrivit Pfizer, aproximativ 2,6 milioane de persoane din Europa suferă de colită ulceroasă.

Velsipity, aprobat și în Statele Unite în luna octombrie, aparține unei clase de medicamente folosite pentru a regla răspunsul imun al organismului și este așteptat să concureze cu medicamentul Zeposia al companiei Bristol Myers Squibb. În plus față de Uniunea Europeană, Pfizer a solicitat și aprobări pentru medicamentul Velsipity în alte țări, printre care Australia, India și Marea Britanie, printre altele.

Leerink Partners a estimat vânzările medicamentului până în anul 2030 la 2,2 miliarde de dolari.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *