logo
RNTV Live

Comerțul cu carne de câine a fost interzis în Coreea de Sud

cainia-salvati-1
Constantin Corina

Prin adoptarea unei legi, Coreea de Sud a interzis comerțul cu carne de câine, o practică tradițională pe care activiștii au criticat-o de mult timp, considerând-o o rușine pentru țară

Marți, Adunarea Națională a Coreei de Sud a votat în unanimitate pentru adoptarea unei legi care va intra în vigoare după o perioadă de grație de trei ani. Potrivit noilor reglementări, creșterea, vânzarea și sacrificarea câinilor în scopul consumului vor fi sancționate cu până la trei ani de închisoare și o amendă de 30 de milioane de woni (aproximativ 20.800 de euro). Carnea de câine a constituit o parte semnificativă a bucătăriei sud-coreene, iar în trecut, se estima că până la un milion de câini erau sacrificați anual în acest scop. Cu toate acestea, consumul a înregistrat o scădere bruscă în ultimii ani, pe măsură ce tot mai mulți sud-coreeni adoptă animale de companie.

Încercările anterioare de interzicere au întâmpinat opoziție puternică din partea crescătorilor de câini destinați consumului. Legea actuală prevede compensații pentru companiile care renunță la acest tip de comerț.

Conform datelor oficiale, aproximativ 1.100 de ferme canine cresc sute de mii de câini în fiecare an, aceștia fiind furnizați ulterior restaurantelor din întreaga țară.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor