sursă foto Cotidianul

„Dragi colegi, în ultimele săptămâni am observat o vervă a unor grupuri de socializare în promovarea unor persoane sau a unor interese cu privire la alegerile la toate nivelurile Colegiului Medicilor Stomatologi din România (CMSR) din această toamnă.

Patronatul Medicilor Stomatologi din România (PMSR) dorește să facă câteva precizări pe această temă pentru a clarifica lucrurile și pentru a evita speculațiile.

PMSR-ul este o organizație profesională distinctă, independentă și neafiliată administrativ CMSR-ului sau vreunei alte asociații /organizații și nici subordonată politic vreunei organizații din țara noastră.

Funcționăm legal pe baza unui statut votat de Adunarea Generală care este public și se poate consulta pe site-ul nostru.

Pentru a dobândi calitatea de membru al PMSR este obligatoriu ca reprezentantul cabinetului /clinicii care dorește să se alăture organizației să fie membru CMSR cu drept de liberă practică vizat la zi. Aceasta este singura legătură dintre CMSR și PMSR. De asemenea, cum am mai precizat de atâtea ori, Patronatul își dorește o colaborare cu CMSR-ul pe teme de interes comune și spre beneficiul tuturor medicilor stomatologi, dar asta nu ne va împiedica să luăm poziție atunci când deciziile CMSR afectează interesele membrilor noștri, dovadă că am și făcut lucrul acesta.

Ne mândrim cu faptul că în cei 2 ani de activitate am fost singura organizație care a apărat interesele medicilor stomatologi care practică medicina dentară în cabinete și clinici stomatologice private. Am stabilit contacte și am avut un dialog deschis cu autoritățile statului care ne reglementează profesia.

Legat de procesul electoral, un subiect important dezbătut în ultimele săptămâni, Patronatul Medicilor Stomatologi din România a făcut demersuri legale prin avocații săi către Ministerul Sănătății(MS) și CMSR.

Menționăm că în urma întâlnirii de la MS cu domnul ministru al Sănătății, prof. dr. Alexandru Rafila, am fost singura organizație care a obținut un angajament scris legat de asigurarea unui cadru legal transparent, pentru desfășurarea alegerilor din cadrul CMSR.

Ca atare, PMSR-ul nu va ,,avea candidați proprii alegerile din această toamnă, dar îi încurajăm pe toți cei care doresc să se implice și în primul rând pe membrii noștri care își doresc o schimbare să candideze și să meargă la vot.

De asemenea, ne arătăm sprijinul și colaborarea cu orice inițiativă care sprijină un cadru normal de funcționare și dezvoltare a stomatologiei românești.

În concluzie, încurajăm toți membrii CMSR-ului să participe la alegeri în calitate de votanți sau candidați la alegerile locale în județul lor.

Este o șansă de schimbare și promovare a stomatologiei din România.

Conducerea Patronatului Medicilor Stomatologi din România”

Sursă: 360medical.ro

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *