logo
RNTV Live

Colegiul Medicilor din România inițiază anchete în cazurile deceselor tragice de la Maternitatea din Botoșani și Spitalul din Târgu Jiu

image-61
Dumitrache Catalina

Colegiul Medicilor din România a anunțat miercuri că a demarat investigații în legătură cu două cazuri tragice, unul în care o femeie gravidă a decedat la Maternitatea din Botoșani, iar celălalt implicând o pacientă din Spitalul din Târgu Jiu care a fost operată pentru hernie, deşi era gravidă. Prin intermediul colegiilor teritoriale din Botoșani și Gorj, Colegiul Medicilor s-a autosesizat și a inițiat o anchetă disciplinară pentru a investiga comportamentul profesional și deontologic al medicilor implicați în aceste cazuri.

Într-o postare pe Facebook, reprezentanții Colegiului Medicilor au subliniat rolul lor în controlul și supravegherea exercitării profesiei de medic, menționând că activitatea lor trebuie să fie axată pe apărarea vieții, sănătății și integrității pacienților. Ei au accentuat necesitatea unei reforme profunde a sistemului medical din România, cu implicații la nivelul tuturor componentelor sale, pentru a minimiza riscul unor situații similare.

Colegiul Medicilor consideră că anchetele aflate în curs vor aduce clarificări asupra evenimentelor respective și că rezultatele acestora pot contribui la îmbunătățirea legislației și a funcționării sistemului medical. Se subliniază, de asemenea, importanța creării unui mecanism eficient pentru prevenirea și protejarea atât a pacienților, cât și a medicilor, în scopul evitării unor astfel de incidente tragice în viitor.

‏‏‎ ‎

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

George IonescuCOREP 07 SRL - Firma de constructiitermo-ploiestiromsilvaspalatoria-haroldrompetromcoralparc industrialCabinet veterinareko-angajeazaekond-angajeazasponsor