logo
RNTV Live

COLECȚIE UNICĂ DE TELEFOANE, LA MUZEUL DIN BUZĂU

Costin

O colectie unica de telefoane este gazduita de Muzeul Judetean Buzau. Peste 400 de telefoane sunt expuse, reprezentând cea mai mare colecție de gen din țară. Toate telefoanele sunt restaurate cu piese originale și se află în stare de funcționare.

Colecția de telefoane a Muzeului Județean Buzău cuprinde peste 400 de aparate, de proveniență străină și românească, reprezentând cea mai mare colecție de gen din țară. Toate telefoanele sunt restaurate cu piese originale și se află în stare de funcționare.

Nucleul acestei colecții îl constituie donația colonelului buzoian Nicolae Antohi, care a început să colecționeze aparate telefonice încă din anul 1975. Colecția cuprinde telefoane civile de masă, de perete, telefoane publice, militare și centrale telefonice din diferite perioade.

Cea mai veche piesă aflată în expunere este un aparat telefonic fabricat în urmă cu 126 de ani. Telefonul de masă artizanal, fabricat în anii ’50, reprezintă o altă piesă importantă a colecției. Modelul a fost realizat, într-o serie mică, de către deținuții politici din penitenciarele românești. Telefonul a funcționat în secretariatul fostului lider comunist Gheorghe Gheorghiu-Dej.

Programul de vizitare este de marți până duminică, între orele 9:00 – 17:00; luni, închis.

pnlvolonanupuslbogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor