logo
RNTV Live

Cod roșu în Constanța și Tulcea! Furtunile au făcut ravagii

WhatsApp Image 2023-11-19 at 11.59.26_bc3e4785
Constantin Corina

Constanța și Tulcea au fost sub avertizare cod roșu până în această dimineață din cauza condițiilor meteorologice severe, caracterizate de ploi abundente și vânt puternic. În municipiul Constanța, străzile au devenit adevărate râuri, iar șoferii blocați în trafic au avut probleme din cauza autobuzelor electrice care nu au mai putut funcționa.

Populația a primit trei mesaje Ro-Alert, cu avertismente să evite deplasările.

Anamaria Stoica, purtător de cuvânt al ISU Constanța, a declarat că peste 70 de pompieri militari sunt în acțiune în prezent pentru a gestiona consecințele negative ale codurilor meteorologice. Au fost efectuate deja 70 de intervenții, inclusiv degajarea a 30 de copaci, remedierea avarierii a 4 autoturisme, degajarea a 3 stâlpi, repararea a 7 acoperișuri smulse și a 2 coșuri de fum.

Operațiunile au implicat 12 mașini de stingere, 2 mașini de descarcerare și 2 echipaje de la serviciul voluntar de urgență. Există și probleme cu alimentarea cu energie electrică și apă în câteva localități, afectând 5 și, respectiv, 7 comunități.

Circulația feroviară a fost perturbată, cu ore de întârziere în zona de sud-est a țării, iar pasagerii unui tren Constanța – București au rămas blocați mai mult de două ore din cauza defecțiunilor tehnice. Autostrada Soarelui este, de asemenea, afectată de condiții periculoase, cu vânt puternic și lapoviță.

Dalia State, reprezentanta centrului Infotrafic, a avertizat asupra carosabilului umed și a depunerilor de apă, precum și a condițiilor de lapoviță și zăpadă între anumite kilometri ai autostrăzii. Se recomandă șoferilor să evite deplasările în această zonă a Dobrogei.

Acționăm pe DN67 C în zona stațiunii Rânca, sunt mai multe utilaje cu antiderapant, dar atât timp cât e viscol și ninge noi acționăm cumva în zadar. Utilajele patrulează mai mult pe acest sector de drum și încearcă să mențină drumul circulabil, nu se poate curăța, pentru că viscolește foarte tare. – a declarat Cristi Tudor, reprezentant DRDP Craiova.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

George IonescuCOREP 07 SRL - Firma de constructiitermo-ploiestiromsilvaspalatoria-haroldrompetromcoralparc industrialCabinet veterinareko-angajeazaekond-angajeazasponsor