Featured Video Play Icon

Vremea schimba foaia. Administratia nationala de meteorologie a anuntat ca pentru perioada 2 iulie, ora 10 – 3 iulie, ora 10, vremea rea pune stapanire pe aproape toata tara. Mai multe judete, printre care Prahova si Dambovita, sunt sub cod portocaliu. Buzau se afla sub averizare cod galben. Vor fi perioade cu averse torențiale, intensificări de scurtă durată ale vântului și vijelii.

Potrivit meteorologilor, în perioada 2 iulie, ora 10:00 – 3 iulie, ora 10:00, va fi instabilitate atmosferică accentuate.

Mai multe judete, printre care Prahova si Dambovita, sunt sub cod portocaliu. Vor fi perioade cu averse torențiale, intensificări de scurtă durată ale vântului și vijelii, cu viteze la rafală în general de 70…90 km/h, descărcări electrice și grindină. În intervale scurte de timp (1…3 ore) sau prin acumulare, cantitățile de apă vor fi de 25…40 l/mp și pe arii restrânse de peste 50…70 l/mp.

Cetățenii sunt sfătuiți de către pompieri să curețe șanțurile și rigolele de scurgere pentru facilitarea evacuării normale a apei provenite din precipitații. În cazul creșterii debitelor pe anumite cursuri de apă, să nu încerce să traverseze prin apă și nu să se apropie de malurile acestora.

În plus, trebuie sistate activităţile desfăşurate în teren deschis sau la înălţime.

By Costin