logo
RNTV Live

Cod portocaliu de ploi torențiale, vijelii și grindină în 17 județe!

cer înnorat
Constantin Corina

Meteorologii anunță Cod Portocaliu de ploi torențiale, vijelii și grindină în 17 județe. Alerta meteo este valabilă până miercuri noapte.

De miercuri ora 10.00 până joi la ora 2.00, se anunță un cod galben, în cea mai mare parte a țării.

Aceasta se va manifesta prin averse, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului (rafale de 55…65 km/h) și izolat vijelii și grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor fi de 25…30 l/mp și izolat peste 40 l/mp.

La ora 12.00 intră în vigoare şi o avertizare meteo de Cod Portocaliu, valabilă până la ora 23.00. În nordul și estul Munteniei, estul Transilvaniei și în Moldova, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată.

Vor fi intensificări ale vântului (rafale în general de 70…80 km/h), pe arii restrânse vijelii puternice, averse torențiale, descărcări electrice și grindină. În intervale scurte de timp (1-3 ore) sau prin acumulare cantitățile de apă vor fi de 35…40 l/mp și izolat peste 50…60 l/mp.

Județele vizate, total sau parțial, sunt Suceava, Botoșani, Harghita, Neamț, Iași, Covasna, Bacău, Vaslui, Brașov, Dâmbovița, Prahova, Buzău, Vrancea, Galați, Brăila, Călărași și Ialomița.

‎Sursa foto: ANM

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor