logo
RNTV Live

Cod galben de viituri pe râuri din 14 județe

aa8ed20dcc9646aa5903f68be1621031
Ștefan Petre

Conform Atenționării Hidrologice emise de I.N.H.G.A, se actualizează Codul Galben, care are valabilitate începând de astăzi, 1 iunie, ora 13:00, până la miezul nopții.

Astfel, se pot depăși cotele de atenție pe anumite râuri din județele: Bihor, Cluj, Arad, Hunedoara, Alba, Sibiu, Timiș, Gorj, Caraș Severin, Mehedinți, Dolj, Vâlcea, Argeș și Dâmbovița.

În contextul actual, există riscul producerii de viituri sau creşteri rapide ale nivelului apei, care necesită o vigilență sporită în cazul desfașurării unor activități expuse la inundații. 

De asemenea, se pot produce scurgeri importante pe versanți, torenți, pâraie și viituri rapide pe râurile mici,  cu posibile efecte de inundații locale.

Aceste fenomene vor avea un grad mai mare de probabilitate şi intensitate ȋn intervalul 01.06.2023 ora 16:00 – 01.06.2023 ora 22:00, pe unele râuri mici din judeţele: Cluj, Alba, Bihor, Arad, Hunedoara şi Caraş Severin.

În funcție de evoluția fenomenelor hidrometeorologice, specialiștii I.N.H.G.A. cu actualizarea prognozei hidrologice.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

COREP 07 SRL - Firma de constructiiadi deseuri prahovaromsilvaromsilvaspalatoria-haroldrompetromcoralparc industrialCabinet veterinareko-angajeazaekond-angajeazasponsor