logo
RNTV Live

Cod galben de viituri în Prahova

Comanesti_Trotus_flood_2004
Ștefan Petre

Specialiștii Institutului Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor (I.N.H.G.A.) anunță intrarea în vigoare a Codului Galben, începând de astăzi, ora 13:00, până la miezul nopții, având în vedere situația hidrometeorologică actuală şi prognoza meteorologică pentru următoarele 24 de ore.

Sub incidența codului galben de viituri intră atât Prahova, cât și alte 14 județe din țară.

Ca urmare a precipitaţiilor prognozate şi propagării, se pot depăși cotele de atenție pe anumite râuri din bazinele hidrografice: Someşul Mic, Timiş, Nera, Cerna, Jiu, Prahova, Siret, Prut şi râurile din Dobrogea, în județele: Bihor, Cluj, Caraș Severin, Timiș, Gorj, Mehedinți, Galați, Prahova, Ialomița, Brașov, Covasna, Buzău, Vaslui, Tulcea și Constanța.

Atenţionarea hidrologică vizează în principal fenomenele de scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie și viituri rapide pe râurile mici, cu posibile efecte de inundaţii locale.

Acestea se pot produce cu probabilitate şi intensitate mai mare ȋn intervalul 25. 05. 2023 ora 16:00 – 25. 05. 2023 ora 22:00, pe unele râuri din judeţele Caraş Severin, Tulcea şi Constanţa.

Deoarece există riscul creșterii rapide a nivelului apei, se recomandă vigilență sporită în cazul desfășurării unor activități expuse la inundații.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

George IonescuCOREP 07 SRL - Firma de constructiitermo-ploiestiromsilvaspalatoria-haroldrompetromcoralparc industrialCabinet veterinareko-angajeazaekond-angajeazasponsor