logo
RNTV Live

Cod galben de inundații emis pentru 11 județe, inclusiv Prahova

sursă foto B1
Erika Stoica

Institutul Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor a emis o avertizare de Cod Galben pentru mai multe sectoare de râuri din unsprezece județe ale țării, ca urmare a precipitațiilor prognozate și a cedării apei din stratul de zăpadă din zona montană înaltă.

Avertizarea a intrat în vigoare astăzi, la ora 12:00, și va fi în vigoare până vineri, la ora 10:00. Printre râurile vizate se numără Tărlung în județele Brașov și Covasna, Olt în județele Brașov, Sibiu, Vâlcea și Argeș, și Buzău în județele Brașov, Covasna și Prahova.

Conform specialiștilor, avertizarea se concentrează în principal pe fenomenele de scurgeri importante pe versanți, torenți și pâraie, precum și pe viituri rapide pe râurile mici. Există posibilitatea de inundații locale cu efecte severe, în special pe unele râuri mici din județele Argeș, Dâmbovița și Prahova.

Este recomandat ca locuitorii din aceste zone să fie precauți și să urmărească atent evoluția situației hidrologice în regiunea lor.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor