logo
RNTV Live

COD GALBEN: burniţă și ceață puternică în mai multe județe

61395602
Andrei-Vlăduț Gușter

Meteorologii au emis duminică seară mai multe avertizări nowcasting cod galben pentru fenomene precum burniță care poate depune polei și ceață.

Conform ANM, până la ora 02.00, este activat codul galben în județul Botoșani, unde se anticipează că va apărea burniță ce poate duce la depunerea poleiului.

Același fenomen este prognozat până la ora 23.00 în județul Iași, precum și în zona joasă a județului Bacău, inclusiv în localitățile Bacău, Onești, Buhuși, Sascut, Balcani, Poduri, Răcăciuni, Helegiu, Mărgineni, Blăgești și multe altele.

Pe de altă parte, a fost emisă și o avertizare cod galben pentru ceață, care va provoca o vizibilitate redusă sub 200 m, în unele zone chiar sub 50 m, însoțită de burniță ce poate favoriza apariția poleiului sau gheții.

Această avertizare este valabilă până la ora 23.00 în zona depresionară a județului Harghita, cuprinzând localități precum Miercurea Ciuc, Toplița, Gheorgheni, Ditrău și altele.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor