Paul Siserman, chef-ul clujean care a impresionat la Masterchef, critică dur inițiativa patronului restaurantului care a donat un burger de 6.200 de euro unei tinere care a intrat la facultate la Sorbona.
ce crede paul siserman
„Cel mai scump burger din lume” costă 6.200 de euro, se gătește la Cluj și îi este destinat publicului Untold. Ce conține? Sună a mișto, dar nu e: «UN KIL» de vită Kobe, o chiflă făcută cu maia veche de 300 de ani, apă virgină dintr-un iceberg din Antarctica, foiță de aur, cartofi de 700 de euro kilogramul, «caviar Beluga imperial», trufe, jamon din cel mai costisitor, ou moale de găină araucana și alte ingrediente care să leșine orice snob profesionist”.
Știrea mi se pare alta, a subliniat el: „Burgerul prezentat, sâmbătă, în premieră a fost dăruit unei absolvente de liceu din Cluj-Napoca, Amalia Hațegan, care a fost admisă în acest an la Universitatea Sorbona din Paris, specialitatea Matematică-Informatică”.
El își imaginează cum va formula problemei tânăra care va studia matematică la Paris: „Se dau 6.200 de euro, sub forma unui chiolhan hipercaloric și ultrafițos. Să se calculeze câte mese normale/ cărți/ haine/ alte chestii cu adevărat utile putea cumpăra de banii ăștia Amalia, în primele 3 luni din anul universitar. Apropo domnu’ patron vezi ca ți-a rămas puțină foița de haur țn colțul gurii:)). Mai mult de jumătate din text este preluat (Diana Popescu)”, se mai arată în postarea chef-ului.
„Zi faina la toți gură cască și aplaudacii de serviciu care dacă ar fi să treacă pragul restaurantului, nu ar avea bani sa bea o apa plată în el”, a încheiat postarea Siserman.
ce contine burgerul
Rețeta cuprinde vrăbioară de carne de vită Kobe, o chiflă de 300 de grame făcută din maia veche de 300 de ani, adusă din Italia, și apă virgină dintr-un iceberg din Antarctica, fără minerale, adusă din Norvegia, burgerul fiind acoperit cu foiță de aur.
Plus 200 de grame de brânză Gruyere Swiss maturată 10 luni, 100 de grame de jamon iberico de bellota de cinco jotas, cipolla (ceapă) de Tropea caramelizată, maioneză din ou bio Marans cu demiglace de carne Wagyu Kobe, salată biologică din grădina de legume proprie a restaurantului, ou moale bio de găină araucana, chipsuri din cartofi La Bonnotte DOP, gătiți în untură nobilă de gâscă, trufe locale din Transilvania, caviar Beluga Imperial, salată creață specială.
Ingredientele nu sunt deloc ieftine. Kilogramul de carne Kobe costă 1.000 de euro, iar un kilogram de cartofi La Bonnote costă aproape 700 de euro.
Sursa: adevarul.ro
Mai multe știri pe republikanews.ro.
Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.