logo
RNTV Live

Clinica Archita: unitate medicală unică în mediul rural

DSC_0302
Andrei-Vlăduț Gușter

În satul Archita, la iniţiativa Fundaţiei Maria Nobrega, o nouă clinică se va înființa. Proiectul este unic în România prin faptul că va fi pentru prima oară când organizaţiile publice şi private vor colabora pentru a înfiinţa o unitate medicală rurală.

Fundaţia Maria Nobrega: „Clinica Archita va fi o dezvoltare unică în România, deoarece este pentru prima dată când organizaţiile publice şi private se unesc pentru a înfiinţa o unitate medicală rurală. Clinica Archita este o asociere între Consiliul Judeţean Mureş, Trustul Caritabil Maria Nobrega, Spitalul Didactic Târgu Mureş, Spitalul Lukas pentru bolnavi de Alzheimer din Laslea. Aceasta beneficiază și de sprijinul Lions Clubs International (România).

Are sprijinul unor profesionişti din domeniul medical de seamă profesorii doctor Radu Deac şi doctor Horaţiu Suciu, ambii chirurgi români de prim rang în transplant de inimă. De asemenea, doctorul Petru Oprean, fondatorul Spitalului Lukas şi specialist în îngrijirea bolii Alzheimer.”

Serviciile medicale acordate de noua clinică:

  • îngrijire de prim ajutor de urgenţă,
  • medicină de familie,
  • obstetrică şi ginecologie,
  • oftalmologie,
  • pediatrie,
  • medicină preventivă,
  • farmacie.

„Clinica va oferi servicii medicale pentru aproximativ 650 de locuitori din satul Archita şi pentru cel puţin 4 sate periferice, cu o populaţie totală de aproximativ 4000. Lions International va oferi facilităţi mobile de oftalmologie şi medicină preventivă pe o listă săptămânală în alte 7 sate, cu un total de 7 sate. populaţie de 7400 de oameni. Clinica va avea personal 2 asistente rezidente şi 2 medici în rotaţie, oferind acoperire 24 de ore, 7 zile pe săptămână. Serviciul va fi gratuit pentru pacienţi.”

Vezi aici mai multe detalii.

Sursă: AGERPRES

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor