logo
RNTV Live

Claudiu-Paul Buglea, reales în funcția de președinte al Senatului Universității din București

claudiu paul buglea
Dumitrache Catalina

Conform unui comunicat emis miercuri de Universitatea din București, conferențiarul universitar doctor Claudiu-Paul Buglea a fost reales în funcția de președinte al Senatului instituției de învățământ superior. Noul său mandat se va încheia în 2028, iar decizia a fost luată în urma votului exprimat de cei 103 de membri ai Senatului universitar.

Claudiu-Paul Buglea a obținut 60 de voturi în competiția pentru președinția Senatului, în care au mai candidat profesorul universitar doctor Paul-Andrei Păun și conferențiarul universitar doctor Sorin Costreie.

În cadrul aceleiași ședințe, au fost aleși vicepreședinți ai Senatului Universității din București conferențiarul universitar doctor Monica Ardeleanu și conferențiarul universitar doctor Bogdan Alexandru Suditu.

Claudiu-Paul Buglea a mai deținut funcția de președinte al Senatului Universității din București în mandatul 2019-2023 și a fost membru al Senatului instituției de învățământ timp de 12 ani. În afara activității academice, Buglea este avocat în Baroul București și arbitru în cadrul Curții de Arbitraj Comercial Internațional de pe lângă Camera de Comerț și Industrie a României. La Facultatea de Drept a Universității din București, susține cursuri de Dreptul Comerțului Internațional și Drept Internațional Privat. Este doctor în științe juridice din 2005, teza sa având titlul “Soluționarea litigiilor dintre state și comercianți de altă naționalitate”.

‏‏‎ ‎

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

pnlvolonanupuslbogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor