Organizatorii anunță că Classix Festival 2024 va aduna peste 50 de artiști internaționali pentru opt concerte, îmbinându-se cu evenimente culturale și educaționale desfășurate în locații de patrimoniu

Ediția a cincea a Classix Festival, programată în perioada 18 – 25 februarie 2024, aduce în prim-plan opt concerte excepționale și evenimente culturale și educative desfășurate în locații de patrimoniu, conform anunțului organizatorilor.

Programul festivalului se extinde prin includerea a două concerte suplimentare. În data de 22 februarie, Casa de Cultură a Studenților găzduiește concertul „Romantic Whispers”. Flautiștii coreeni Soyoun Kim, Jie-Youn Lee și Hyunim Yoon, împreună cu flautistul elvețian Philipp Jundt, pianistul elvețian Ulrich Koella, baritonul Florin Estefan și pianistul Dragoș Dimitriu, vor interpreta lucrări semnate de Rachmaninov, Beethoven, Poulenc și o premieră absolută, „Destiny – Arirang Araiyo” de Ji Won Kwon, pentru 4 flaute și pian (2024).

Pe 23 februarie, la Sala „Henri Coandă” a Palatului Culturii din Iași, are loc concertul „Reframing the Classics”. Pe scenă vor evolua pianistul francez Jean-Baptiste Doulcet, tenorul polonez Jan Petryka, pianistul elvețian Ulrich Koella și cornistul Petrea Gîscă. Programul cuprinde lucrări semnate de Edvard Grieg și Franz Schubert, iar Jean-Baptiste Doulcet va realiza improvizații la pian inspirate de tablourile prezentate de Felix Aftene din colecția unor pictori ieșeni.

Classix Festival încurajează participarea voluntarilor, cu termenul de înscriere până în 4 februarie. Tinerii interesați pot completa formularul online, iar importanța lor în cadrul festivalului este subliniată, oferindu-le șansa de a acumula experiență și abilități noi într-un mediu cultural dinamic.

Anca Floroiu, managerul de comunicare al festivalului, a subliniat: „Importanţa voluntarilor la orice festival este una vitală – nu doar din prisma volumului uriaş de muncă pe care îl presupune acest tip de activitate, ci mai ales din prisma oportunităţii pe care o au tinerii în a dobândi experienţă de lucru și deprinderi noi.”

Classix Festival contribuie la dezvoltarea comunității prin proiectul „Classix in Art”, care include masterclass-uri pentru tinerii artiști și oferă burse de creație pe diferite domenii. În anul 2023, s-au acordat șapte burse în valoare totală de 7000 de euro.

Programul complet al concertelor și evenimentelor conexe va fi actualizat pe site-ul oficial al festivalului, www.classixfestival.ro.

Classix Festival, lansat în 2020, s-a afirmat rapid ca unul dintre cele mai importante evenimente internaționale independente din România, atrăgând în cele patru ediții anterioare peste 14.000 de spectatori în săli și 200.000 în mediul online. Cu peste 200 de artiști internaționali din 18 țări, 20 de parteneri culturali și diplomati, și un program bogat ce a inclus concerte, prelegeri, proiecții de film, masterclass-uri și burse pentru artiști, festivalul s-a bucurat de o participare entuziastă și a contribuit semnificativ la peisajul cultural românesc.

Biletele și abonamentele pentru Classix Festival 2024 sunt disponibile online, iar informații detaliate despre program pot fi găsite pe www.classixfestival.ro.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *