Sursa: visitcluj.ro

Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca domină Metarankingul universitar din 2023 în România, obținând 22 de puncte și ocupând prima poziție, urmată de Universitatea din București și UMF Carol Davila și Universitatea Politehnica București, care împart locul al treilea cu 18 puncte

Într-un anunț recent, Universitatea Babeș-Bolyai (UBB) din Cluj-Napoca a fost desemnată liderul Metarankingului universitar 2023 pentru universitățile din România. Acest clasament, realizat independent de un grup de experți din diverse instituții de învățământ superior, se bazează pe principalele clasamente internaționale în care participă universități românești.

UBB s-a distins prin obținerea a 22 de puncte, ocupând astfel prima poziție în Metarankingul Universitar 2023. Performanțele sale remarcabile în diverse domenii academice au consolidat reputația UBB ca una dintre cele mai prestigioase instituții de învățământ superior din țară.

Pe locul al doilea în acest clasament se situează Universitatea din București, cu un total de 18 puncte. Într-o poziție la egalitate pe locul trei, cu același număr de puncte, se află UMF Carol Davila din București și Universitatea Politehnica București. Această prezență puternică în top confirmă excelenta calitate a învățământului superior din România.

Metarankingul Universitar 2023 completează topul cu alte universități notabile, consolidând diversitatea și calitatea învățământului superior din țară. UMF Iuliu-Hațieganu din Cluj-Napoca și Universitatea Transilvania din Brașov ocupă pozițiile 5-6, având același număr de puncte. Locurile 7-10 sunt ocupate de Universitatea Al. I. Cuza din Iași, Universitatea de Vest din Timișoara, Universitatea Tehnică din Timișoara și ASE București.

Clasamentul Universitar 2023 subliniază importanța și contribuția notabilă a universităților românești la educația superioară. Cu lideri precum Universitatea Babeș-Bolyai și concurenți puternici, viitorul învățământului superior în România pare promițător. Așteptările sunt mari în ceea ce privește continuarea excelenței și evoluția constantă a instituțiilor de învățământ superior în anii următori.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *