Președintele PNL și al Senatului, Nicolae Ciucă, afirmă că aproximativ un milion de pensionari ar beneficia de o eventuală decizie legislativă privind netaxarea pensiilor mai mici de 3.000 de lei, iar impactul bugetar al acestei măsuri ar fi de aproximativ 152 de milioane de lei lunar.

Liderul PNL, Nicolae Ciucă, a discutat despre inițiativa legislativă care a trecut tacit de Senat și care vizează neimpozitarea pensiilor mai mici de 3.000 de lei. El a explicat că impactul bugetar al acestei măsuri ar fi de 152 de milioane de lei lunar.

„Practic, vorbim despre aproximativ un milion de beneficiari care se încadrează între pragul de 2.000 și 3.000 de lei, și am vrut să discutăm această măsură în coaliție. De aici a și apărut în spațiul public, și eu nu cred că oamenii trebuie să fie amăgiți în vreun fel, în special pe acest subiect. Discuția a fost cu premierul, cu toți ceilalți membri din conducerea celor două partide, și ne-am uitat, bineînțeles, la impact. Impactul este de aproximativ 152 de milioane de lei pe lună. Așadar, în situația în care vom ajunge să dispunem de aceste resurse financiare, poate fi o măsură care să vină în sprijinul oamenilor cu pensii de până în 3.000 de lei. În acest moment, este bine să clarificăm acest subiect, pentru că despre asta este vorba, ne dorim foarte mult să facem în așa fel încât să putem să asigurăm pensii mai mari, salarii mai mari”, a afirmat Nicolae Ciucă, marți seară, la Antena 3.

Marți, președintele PSD, premierul Marcel Ciolacu, a declarat despre neimpozitarea pensiilor sub 3.000 de lei că vrea să vadă scenariul și dacă este sustenabil.

La rândul său, ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene, Adrian Câciu, fost ministru al Finanțelor Publice, a declarat la sediul PSD că cei care doresc o posibilă eliminare a taxării pensiilor până în 3.000 de lei trebuie să vină cu un impact bugetar, pentru a vedea despre ce este vorba. Câciu a cerut ca cineva să răspundă și la întrebarea cine a introdus impozitarea pe pensii, făcând referire la Guvernul Boc.

‏‏‎ ‎

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *