Temperaturile șinelor depășesc 50 de grade Celsius, iar circulația trenurilor se va desfășura în condiții speciale, cu reducerea vitezei în anumite intervale orare, pentru a asigura un trafic feroviar în condiții de siguranță, a anunțat miercuri, într-un comunicat de presă, Compania Națională de Căi Ferate „CFR” S.A!

„În perioada 19 – 21 iunie, din cauza temperaturilor ridicate anunțate în județele afectate de avertizările de Cod Galben și Cod Portocaliu de caniculă, traficul feroviar pe segmentele unde temperatura la nivelul șinei ajunge și chiar depășește 50 de grade Celsius se va desfășura în condiții speciale. Viteza de circulație a trenurilor va fi redusă în anumite intervale orare, conform instrucțiilor feroviare, pentru a asigura siguranța traficului. Reducerea vitezei cu 20-30 km/h față de viteza normală, în zonele afectate de avertizările meteo de temperaturi foarte ridicate, este una dintre principalele măsuri aplicate de orice sistem feroviar pentru derularea traficului în condiții de siguranță”, precizează administratorul infrastructurii feroviare publice.

Potrivit aceleiași surse, în intervalele orare în care temperatura aerului depășește 37 de grade, personalul de întreținere a infrastructurii feroviare va efectua permanent revizii suplimentare pe rețea, prin verificarea directă a căii, măsurarea și înregistrarea constantă a evoluției temperaturilor la nivelul șinei.

Zonele aflate sub avertizare de temperaturi extreme pentru următoarele trei zile includ nordul Crișanei, Maramureș, cea mai mare parte a Transilvaniei, Moldova, jumătatea estică a Munteniei și Dobrogea (sub Cod Galben), și Banat, Oltenia, jumătatea de vest a Munteniei, sudul Crișanei și sud-vestul Transilvaniei (sub Cod Portocaliu).

CFR S.A. recomandă călătorilor să solicite informații despre orele de sosire și de plecare a trenurilor în stațiile CFR, la casele de bilete ale operatorului de transport de la care au achiziționat sau doresc să achiziționeze bilete, și să consulte periodic site-urile operatorilor de transport feroviar pentru informații actualizate despre condițiile și măsurile impuse în graficul trenurilor aflate în circulație.