Miercuri, un reprezentant al Ministerului german al Apărării a spus că Guvernul Germaniei nu intenționează să desfășoare în România militari ai Bundeswehr (armata germană), în ciuda dorinței în acest sens a Bucureștiului.

În cadrul NATO, dintre partenerii est-europeni, Germania cooperează strâns cu Lituania, în timp ce Franţa – cu România. În acest sens, cabinetul Germaniei ,,nu se consideră obligat” să trimită militari în România, informează agenția, citând declaraţia unui reprezentant al Ministerului german al Apărării.

Marți, în cadrul vizitei sale la Berlin, premierul României, Marcel Ciolacu, și-a exprimat speranța că ,,pe teritoriul României vor fi desfăşurate cât mai curând posibil trupe germane în regim permanent”.

În data de 26 iunie, ministrul german al apărării, Boris Pistorius, a anunțat că Germania intenționează să desfășoare alţi 4.000 de militari în Lituania pe termen lung, pentru a întări flancul estic al NATO. Acesta a susținut că printre condițiile pentru desfășurare ar fi crearea unei infrastructuri necesare pentru șederea acolo a militarilor Bundeswehr și asigurarea posibilității de a desfășura exerciții.

Sursă: stiripesurse

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *