Sursa: glasgowlive.co.uk

Protejarea mediului începe să fie din ce în ce mai văzuta in unele parti ale lumii, așa cum ar trebui, însă acolo unde nu este luata actiune, putini tineri sau adulti au curajul de a îsi face auzita vocea. Greta Thunberg este una din persoanele care a ales să iasă și să spună cu încredere ce trebuie făcut pentru a ne proteja planeta si pe noi în acelasi timp.

Greta Thunberg
  • Greta Thunberg este o activistă suedeză de mediu, cunoscută pentru că provoacă liderii mondiali să ia măsuri imediate pentru atenuarea schimbărilor climatice. Ea a fondat (2018) o mișcare cunoscută sub numele de Fridays for Future.

Mica ei campanie a avut un efect global, inspirând mii de tineri din întreaga lume să-și organizeze propriile greve. Până în decembrie 2018, peste 20.000 de studenți – din Marea Britanie până în Japonia – i se alăturaseră sărind la școală pentru a protesta. Un an mai târziu, ea a primit prima dintre cele trei nominalizări la Premiul Nobel pentru Pace pentru activismul climatic.

În 2019, Thunberg a traversat Atlanticul cu un iaht pentru a participa la o conferință climatică a ONU la New York. Susținând ceea ce este probabil cel mai faimos discurs al ei, ea le-a spus supărată liderilor lumii că nu fac suficient.

„Toți veniți la noi, tinerii, pentru speranță. Cum îndrăznești? Mi-ai furat visele și copilăria cu cuvintele tale goale”, a spus ea.

Thunberg are sindromul Asperger, o tulburare de dezvoltare, și a descris-o ca pe un dar. Ea a spus că a fi diferit poate fi o „superputere”.

  • Mama lui Thunberg, Malena Ernman, este cântăreață de operă și fostă participantă la Eurovision Song Contest. Tatăl ei, Svante Thunberg, este un actor și un descendent al omului de știință care a creat un model al efectului de seră.

Recent, ea s-a numărat printre activiștii pentru clima reținuți în timpul unui protest împotriva demolării unui sat german pentru a face loc unei mine de cărbune.

Sursa: bbc.com

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *