Filiala județeană a PSD Iași a decis miercuri seară să-l excludă pe Mihai Mihalache, fost primar al comunei Schitu Duca, din rândurile partidului, după ce acesta a fost reținut de poliție pentru acuzații grave. Mihalache este suspectat că ar fi sechestrat o persoană la o fermă din județul Iași și a obligat-o să muncească, într-un caz care a stârnit indignare publică și a generat o reacție promptă din partea partidului.

Biroul Permanent Județean al PSD Iași s-a întrunit online pentru a analiza situația și a luat decizia de a exclude imediat pe Mihai Mihalache din partid. „PSD Iași nu va tolera comportamente care sunt susceptibile de încălcare a legii și va acționa ferm în privința membrilor care se confruntă cu astfel de probleme,” a declarat Bogdan Cojocaru, președintele filialei județene PSD Iași.

Decizia vine după ce Mihalache a fost reținut de poliție, fiind acuzat că, în perioada 2015-2020, ar fi ținut sechestrată o persoană la fermă și că ar fi repetat faptele și cu alt individ. Suspectul, în vârstă de 60 de ani, a fost reținut pentru 24 de ore și este cercetat pentru aceste acuzații grave.

În urma incidentului, PSD Iași a reafirmat angajamentul său de a menține integritatea organizației și de a respecta valorile social-democrate. Decizia de excludere a fost luată „în regim de urgență”, conform unei declarații oficiale, pentru a sublinia că partidul nu va tolera astfel de comportamente și va continua procesul de reformă început recent.