logo
RNTV Live

Cinci români au prejudiciat o firmă cu peste 7,2 milioane de lei » Cum acționau aceștia și ce măsuri iau acum polițiștii

23-11-28-10-23-15big_1
Ștefan Petre

Polițiștii din cadrul Direcției de Combatere a Criminalității Organizate București – Serviciul de Combatere a Macrocriminalității Economico-Financiare, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – Structura Centrală, au desfășurat astăzi 8 percheziții domiciliare în municipiul București și județul Brăila.

Ancheta privește săvârșirea în formă continuată a infracțiunilor de constituire a unui grup infracțional organizat, delapidare cu consecințe deosebit de grave, complicitate la delapidare cu consecințe deosebit de grave, fals în înscrisuri sub semnătură privată și instigare la fals în înscrisuri sub semnătură privată.

Din investigații, a rezultat că cinci persoane (trei fizice și două juridice) ar fi format un grup infracțional organizat care, în perioada august 2022 – februarie 2023, ar fi delapidat, sub forma însușirii, cantități de îngrășăminte și pesticide din patrimoniul unei societăți comerciale, ulterior valorificându-le. Pentru a conferi un aspect de legalitate operațiunilor, una dintre persoane, la instigarea alteia, ar fi falsificat documente (comenzi) atestând împrejurări necorespunzătoare adevărului în exercitarea atribuțiilor de serviciu.

În paralel, persoanele juridice ar fi sprijinit, la intervale diferite și în îndeplinirea aceleiași rezoluții infracționale, membrii grupului infracțional în însușirea bunurilor delapidate, înregistrându-le în documentele contabile ca achiziții, facilitând ulterior vânzarea către alte societăți comerciale.

Prejudiciul estimat se ridică la peste 7,2 milioane de lei.

Acțiunea s-a realizat cu sprijinul polițiștilor Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Brăila și jandarmilor Brigăzii Speciale de Intervenție a Jandarmeriei și Inspectoratului de Jandarmi Județean Brăila.

IGPR face precizarea că, pe întreg parcursul procesului penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale conform Codului de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.

Sursă: IGPR

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestiromsilvaspalatoria-haroldrompetromparc industrialCabinet veterinareko-angajeazaekond-angajeazasponsor