logo
RNTV Live

Cinci persoane au decedat și alte trei au fost ucise într-un atac cu tiruri, iar mai multe zeci au fost rănite la sensul giratoriu Kuwait din orașul Gaza

Israel-Gaza-Hamas-Sursa-foto-Daily-Monitor
Dudau Andreea Valentina

Cinci persoane au pierit, dintre care trei au fost ucise într-un incident cu arme de foc, iar mai multe zeci au fost rănite în haosul unei distribuiri de alimente la sensul giratoriu Kuwait din orașul Gaza!

Cinci palestinieni au pierit sâmbătă – trei dintre aceștia fiind uciși într-un atac armat -, în timpul unei distribuiri de alimente care a degenerat în haos, în Fâșia Gaza, zonă asediată și devastată de război, cu amenințarea iminentă a foametei. Alți 30 de oameni au fost răniți în incident.

Potrivit Ministerului Sănătăţii al Hamas, armata israeliană a desfăşurat numeroase noi raiduri în Fâşia Gaza, soldate cu cel puţin 82 de morţi în ultimele 24 de ore Semiluna Roșie palestiniană a raportat cinci decese, dintre care trei au fost cauzate de împușcături, și 30 de răniți sâmbătă dimineață, în orașul Gaza, în urma unui incident masiv, în timpul distribuirii de ajutoare alimentare la sensul giratoriu Kuwait.

Înregistrările video realizate de AFP arată camioanele care avansează în întuneric, printre focurile de gunoi arzând, în timp ce sunetele de împușcături răsună în jurul sensului giratoriu, scenariu asemănător cu incidentele recente înregistrate în această zonă. Conform unor martori, membri ai Comitetelor Populare de Protecție, responsabili cu supravegherea distribuirii, au tras focuri de armă în aer, rănind mai multe persoane, în timp ce altele au fost accidentate de camioane.

În paralel, tancurile israeliene, aflate la câteva sute de metri distanță, au deschis foc. Majoritatea celor 2,4 milioane de locuitori ai enclavei este ameninţată de foamete, alertează de mai multe săptămâni agenţii ONU. Ajutorul umanitar – strict controlat de israel – intră ”cu pipeta” în enclavă, în care Hamas se află la putere din 2007.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor