logo
RNTV Live

Cinci frați din Galați au fost supuși torturii și hrăniți cu mâncare destinată pisicilor de către bunicii lor

politie
Constantin Corina

Un caz cutremurător a avut loc la Galați. Cinci frați au fost victime ale abuzurilor și violenței timp de ani de zile din partea bunicilor care îi aveau în grijă. Băiatul cel mai în vârstă i-a salvat pe toți după ce a colectat înregistrări de pe camerele de supraveghere și le-a prezentat la Poliție

O situație deosebit de gravă a fost descoperită în Galați, unde cinci frați au fost supuși unor tratamente cumplite și violenței fizice de către bunicii lor, cei care aveau responsabilitatea de a-i îngriji. Scenele de umilință, bătăi și cuvinte dure aruncate asupra acestor copii nu pot decât să lase o amprentă adâncă în inimile lor. Aceste atrocități au fost captate de camerele de supraveghere instalate de aceiași bunici, sub pretextul de a-i monitoriza pe cei mici.

În ciuda chinurilor îndurate timp de 10 ani, fratele cel mai mare, în vârstă de acum 16 ani, a strâns curaj și a cerut ajutor autorităților. Cu toate acestea, timp de jumătate de an, plângerile sale au fost ignorate.

Avocatul lui, Carmen Pelin, afirmă că adolescentul a făcut constant referire la abuzuri la școală, la DGASPC și la poliție. Cu toate acestea, DGASPC Galați investighează acum modul în care personalul instituției a gestionat plângerile, chiar după ce aceeași instituție a ignorat și un alt caz în care o fetiță de 9 ani a fost ucisă în bătaie de propria mamă.

După ce fratele cel mare a reușit să ia legătura cu mama lor plecată să lucreze în Spania, aceasta a denunțat toate abuzurile la poliție. Adolescentul a reușit să stocheze în secret înregistrările de pe camerele de supraveghere pentru a avea dovezi.

În prezent, copiii sunt în grija statului, iar mama lor face demersurile necesare pentru a-i putea lua în grija ei în Spania.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor