Sursa: foodiebaker.com

De la mici plimbări prin parc la drumuri scurte pana la prieteni, drumetiile sunt parte din cine suntem si un mod de a ne deconecta de la ceea ce pare a fi lumea reala observand cu adevarat ce se afla in jurul nostru. Aici vei găsi 5 drumetii extrase din cartea Călătorii remarcabile: planificați călătoria pe jos de o viață pe cele mai spectaculoase trasee din lume.

Traseul Laugavegur, Islanda

Lungime: 55 km
Durata: 3-4 zile
Început: Landmannalaugur
Final: Thórsmörk

Punctul de plecare, Landmannalaugur (la 180 km de Reykjavik), are râuri fierbinți în care să se scalde. Dar drumul nu este întotdeauna atât de relaxant, cuprinzând o sălbăticie de deșert negru, lacuri ca o oglindă, cascade grăbite, canioane stâncoase și crestele muntoase. din Thórsmörk (Pădurea lui Thor).

„Cea mai veche geologie a Islandei este mai tânără decât cea mai tânără din Marea Britanie”, a spus Salter. „A te plimba prin acest peisaj brut, care este încă creat și modelat de foc și gheață, înseamnă să ai o oarecare idee despre cum sunt făcute lumi.”

Pentru cei care nu s-au săturat încă la Thórsmörk, traseul Fimmvörðuháls duce încă 26 km spre sud până la cascada Skógafoss și coastă.

Muntele Roraima, Venezuela

Lungime: 64 km
Durata: 6 zile
Start/Terminare: Paraitepuy

Muntele emblematic Roraima este cel mai înalt vârf din lanțul Pakaraima din munții de masă din estul Venezuelei. Potrivit folclorului culturilor indigene Pemon și Kapon, masivul de 15 km lungime și 5 km lățime este ciotul unui copac uriaș care a furnizat cândva toate fructele și legumele lumii. Aici, apa curge de la stâncile falnice în pădurile tropicale care conțin plante și animale care nu se găsesc nicăieri pe Pământ, inclusiv broasca din tufișul Roraima.

„Laturile abrupte și vârful plat al Muntelui Roraima sunt diferite de oriunde altundeva pe planetă”, a spus Salter. „Această navă triunghiulară de stâncă poartă pe punte o lume pierdută”.

Capul traseului se află la aproximativ 90 km de Santa Elena de Uairén, de unde călătorii pot organiza expediții ghidate. Ascensiunea poate fi făcută în două sau trei zile.

Lacurile Gokyo și Cho La, Nepal

Lungime: 130 km
Durata: 17 zile
Start/Terminare: Lukla

„Drumul la Lacurile Gokyo este un biscuit”, a spus Salter. „Este un traseu către cele mai îndepărtate margini ale locuinței umane, peste ghețari, sub cele mai înalte vârfuri ale lumii, într-un peisaj de spiritualitate profundă.”

Urcarea pe Muntele Everest ar putea fi dincolo de picioarele, plămânii și portofelele multor călători, dar această călătorie care duce în tabăra de bază Everest este o oportunitate de a face drumeții prin peisajele montane maiestuoase din Himalaya.

Pornind de la Lukla (2.860 m), un zbor de 40 de minute din Kathmandu, traseul atinge altitudini maxime de 5.545 m. Drumeții vor găsi poduri suspendate, văi ale râurilor, cascade, păduri de rododendroni, sate îndepărtate, mănăstiri budiste și steaguri de rugăciune colorate în timp ce stau în pensiuni de-a lungul drumului. Traseul intră în Parcul Național Sagarmatha, un sit al Patrimoniului Mondial care conține Lacurile Gokyo – 19 lacuri curate considerate sfinte de budiști și hinduși – și Everestul însuși. Pasul Cho La (5.420 m) este renumit ca una dintre cele mai dure secțiuni ale drumului.

Coasta Pembrokeshire Path, Țara Galilor

Lungime: 186 mile
Durata: 12-15 zile
Început: Amroth
Final: St Dogmaels

Coasta Pembrokeshire Path (PCP) a fost deschis în 1970, aproape toată lungimea traseului căzând în Parcul Național Pembrokeshire Coast din sud-vestul Țării Galilor.

Majoritatea drumeților încep de la Amroth, spre sud, așa că traseul începe ușor și se termină cu tronsoanele mai solicitante din nord, cazându-se la pensiuni, hoteluri, pub-uri sau campinguri pe parcurs.

Punctele de atracție ale acestei coaste sălbatice și accidentate includ portul Saundersfoot, Castelul Pembroke, Farul Strumble Head și Capela St Govan din secolul al XIII-lea, cu o frumusețe naturală incredibilă, cum ar fi plaja Barafundle (una dintre cele 58 de plaje de-a lungul traseului).

„Invaziile romane, vikinge și normande și-au pus amprenta pe această coastă, la fel și eforturile oamenilor obișnuiți de a-și câștiga existența din mare”, a spus Salter. „Pembrokeshire are castele, porturi și plaje din belșug.”

PCP se termină în satul St Dogmaels. Dar dacă doriți să continuați să mergeți, PCP face parte din calea Coastei Galilor, lungă de 870 de mile.

Traseul Pacific Crest, SUA și Canada

Lungime: 186 mile
Durata: 12-15 zile
Început: Amroth
Final: St Dogmaels

Pembrokeshire Coast Path (PCP) a fost deschis în 1970, aproape toată lungimea traseului căzând în Parcul Național Pembrokeshire Coast din sud-vestul Țării Galilor.

Majoritatea drumeților încep de la Amroth, spre, așa că traseul începe ușor și se termina cu tronsoanele mai solicitante din nord, cazându-se la pensiuni, hoteluri, pub-uri sau campinguri pe parcurs.

Punctele de atracție ale acestei coaste sălbatice și accidentate includ portul Saundersfoot, Castelul Pembroke, Farul Strumble Head și Capela St Govan din secolul al XIII-lea, cu o frumusețe naturală incredibilă, cum ar fi plaja Barafundle (una dintre cele 58 de plajă de-). a lungul traseului).

„Invaziile romane, vikinge și normande și-au pus amprenta pe această coastă, la fel și eforturile oamenilor obișnuiți de a-și câștiga existența din mare”, a spus Salter. „Pembrokeshire are castele, porturi și plaje din belșug.”

Sursa: bbc.com

Mai multe știri pe republikanews.ro.
Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *