logo
RNTV Live

Cillian Murphy a câștigat primul său premiu al Academiei pentru rolul principal din Oppenheimer

Cillian-Murphy-Golden-Globes-2024-3
Constantin Corina

Actorul irlandez a câștigat premiul învingându-i pe colegii săi nominalizați Bradley Cooper (Maestro), Colman Domingo (Rustin), Paul Giamatti (The Holdovers) și Jeffrey Wright (American Fiction).

Într-un strigăt către patria sa de pe scena Dolby, Murphy a spus: „Sunt un irlandez foarte mândru care stă aici în seara asta”.

Oppenheimer se concentrează pe fizicianul J. Robert Oppenheimer, cunoscut drept „părintele” bombei atomice. Filmul a încasat aproape 1 miliard de dolari în întreaga lume, făcându-l al treilea cel mai mare film al lui Nolan vreodată și, de asemenea, cel mai mare film biopic din toate timpurile înaintea Bohemian Rhapsody.

“I-am spus da de la început și voi continua să spun da. Orice actor ar dori să lucreze cu Chris, indiferent de rol”, a spus el.

“Dar nu știam că va fi această parte uriașă, uriașă și terifiantă. Când este Chris, el este un geniu și nu arunc cuvântul ăsta, dar cred că se califică cu siguranță.”

  • Povestea filmului este prezentată într-o perspectivă neobișnuită, în care urmărim gândurile lui Oppenheimer, care se confruntă cu o enigmă morală. El începe să-și imagineze consecințele pe termen lung ale utilizării unei arme, care a declanșat o cursă a înarmărilor și a condus la o nouă ordine mondială ce ne-a schimbat ireversibil.

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor