Formula 1: Christian Horner, directorul echipei Red Bull, respinge acuzațiile de „comportament inadecvat”!

Christian Horner, acuzat de „comportament inadecvat” și aflat subiectul unei anchete interne la Red Bull, a respins joi toate acuzațiile care i se aduc.

Red Bull, echipa campioană en-titre la constructori în Formula 1, și-a prezentat joi monopostul pentru sezonul 2024, în contextul speculațiilor legate de viitorul șefului său, Christian Horner, care este subiectul unei anchete interne. La prezentarea RB20, monopostul care va fi condus de triplul campion mondial în funcție, Max Verstappen, și de Sergio Pérez, Christian Horner, despre care se spune că este anchetat pentru „comportament inadecvat” la nivel intern, a apărut îmbrăcat într-o jachetă și pulover de culoare închisă, în fața celor câteva sute de invitați prezenți pentru a marca începutul celui de-al 20-lea sezon al echipei austriece în F1.

Întrebat despre atmosfera actuală din cadrul echipei, Horner a început prin a răspunde presei internaționale, căreia i s-a cerut să nu abordeze întrebări legate de anchetă: „Există inevitabil unele turbulențe în cadrul echipei, însă aceasta rămâne extrem de unită, iar toată lumea este concentrată pe sezonul următor.”

„Activitățile noastre continuă. Desigur, există o anchetă în curs, pe care o respect și la care colaborez în întregime. Totul se desfășoară în paralel”, a adăugat el.

Ulterior, Horner a oferit o declarație mai detaliată pentru Sky Sports.

„Întrebarea dacă intenționez să mă retrag în timpul desfășurării anchetei? Există proceduri în derulare. Clarific în întregime că resping acuzațiile care mi-au fost aduse. Desigur, colaborez cu această procedură, iar speranța mea este ca aceasta să se încheie în viitorul apropiat. Echipa este solidă, unită și astăzi este o zi importantă în care punem bazele pentru sezonul următor”, a concluzionat el.

El a adăugat: „Suntem o echipă, un grup. Sprijinul acţionarilor a fost fenomenal şi, fără acest sprijin, nu am fi aici.” Întrebat despre posibile fricţiuni cu Verstappen, Horner a fost ferm. „Max este foarte concentrat pe munca sa, a fost foarte înţelegător şi abia aştept să încep sezonul cu el. Întotdeauna vor exista speculaţii, dar suntem împreună ca echipă, aşa am fost întotdeauna şi aşa vom continua să fim.”

Conform informațiilor mediatice, britanicul a fost acuzat intern de către un membru al personalului de „comportament inadecvat”, o acuzație pe care o respinge în întregime. El a fost interogat săptămâna trecută de un avocat specializat extern, însă încă nu s-a luat nicio decizie cu privire la viitorul său în cadrul echipei.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *