logo
RNTV Live

Chema, Dushkov, Aga și Zhylinskyi, încă un an la Ploiești

transfer-revenire-650×256
Cristian Anghelescu

Lotul Tricolorului LMV Ploieşti a ajuns, în prezent, la şase jucători, după ce oficialii clubului au semnat prelungirea contractului pentru încă un an cu patru dintre sportivii prezenţi în sezonul trecut la Ploieşti.

Astfel, alături de cel mai valoros coordonator român al momentului, Cristian Bartha, şi de unul dintre centrii de referinţă ai sezonului trecut din prima ligă franceză, Julian Bissette, din Santa Lucia, vor apăra culorile clubului ploieştean şi Jose Manuel Carrasco Angulo, Pavel Dushkov, Aleksandar Milivojevic şi Kostiantyn Zhylinskyi, toţi urmând să se afle pentru al doilea an în tricoul echipei.

„Chema” Carrasco a fost coordonatorul titular al echipei în sezonul trecut, venezueleanul de 28 de ani fiind, totodată, titular la naţionala ţării sale, pentru care a evoluat la Campionatul Mondial din 2014, precum şi în Liga Mondială şi Cupa Mondială.

Centrul Pavel Dushkov, care peste o săptămână şi jumătate va împlini 25 de ani, a fost cooptat în rândul echipei în perioada de transferuri din iarnă, jucătorul bulgar, care a evoluat pentru echipa naţională de juniori din ţara sa, confirmând prin evoluţiile sale.

„Aga” Milivojevic a avut o contribuţie importantă, de asemenea, la rezultatele înregistrate de Tricolorul LMV în sezonul trecut, muntenegreanul de 34 de ani folosindu-se din plin de vasta sa experienţă (30 de meciuri la naţională, de patru ori campion naţional, a evoluat în Liga Campionilor), remarcându-se în special la preluare, dar şi pe atac.

Kostiantyn Zhylinskyi completează trioul momentan de pe postul de centru, jucătorul de 34 de ani având un sezon în care s-a remarcat în clipele petrecute pe teren. Din nefericire, fostul căpitan al Naţionalei Ucrainei a avut un sezon afectat de accidentări, dar şi-a revenit pe final, fiind unul dintre liderii echipei la capitolul puncte din blocaj.

Noul coordonator Cristian Bartha, debut cu România la preliminariile Campionatului Mondial

Aseară, Naţionala României, pregătită de selecţionerul Dănuţ Pascu, a debutat în faza a doua a preliminariilor Campionatului Mondial. În lotul echipei ţării noastre a fost inclus şi noul coordonator de la Tricolorul LMV Ploieşti, Cristian Bartha.

Echipa României face parte din grupa D, care se desfăşoară la Tallin, în Estonia, pierzând primul meci în dauna reprezentativei ţării gazdă, 1-3 (25-15, 25-21, 22-25, 25-16,), formație care este antrenată de un român, fost antrenor al “tricolorilor”, Gheorghe Creţu.

Pentru România urmează confruntările cu Rusia (astăzi, ora 15:00), Kosovo (mâine, 15:00), Muntenegru (27 mai, 15:00) şi Ungaria (28 mai, 15:00).

În runda a doua a preliminariilor Campionatului Mondial, câştigătoarele celor şase grupe vor obţine calificarea directă la turneul final, în vreme ce echipele de pe locul al doilea vor evolua în ultima fază a calificărilor. Aceasta este programată în perioada 15-20 august, în sistem turneu (fiecare cu fiecare), doar formaţia de pe locul întâi urmând să obţină prezenţa la Mondiale.

Turneul final al Campionatului Mondial, ajuns la ediţia a XIX-a, este programat în perioada 10-30 septembrie 2018, urmând să fie găzduit de Italia şi Bulgaria.

sursa: tricolorullmvploiesti

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor