Sursa foto: Getty Images

ChatGPT, chatbot-ul revoluționar dezvoltat de OpenAI, a ajuns la un impresionant număr de 200 de milioane de utilizatori activi pe săptămână, potrivit unui raport recent transmis de News.ro. Această creștere substanțială marchează o dublare a bazei de utilizatori în doar zece luni, după ce, la începutul acestui an, ChatGPT avea deja 100 de milioane de utilizatori.

OpenAI, creatorul chatbot-ului, subliniază succesul său impresionant în mediul corporativ, cu 92% dintre companiile din prestigiosul top Fortune 500 folosind produsele sale. De asemenea, utilizarea API-ului, care alimentează diverse soluții terțe, s-a dublat odată cu lansarea GPT-4o Mini, un model lingvistic optimizat pentru viteză și costuri reduse.

Lansat la sfârșitul anului 2022, ChatGPT a catalizat o adevărată cursă globală în dezvoltarea inteligenței artificiale, atrăgând atenția și resursele unor giganți tehnologici precum Google, Microsoft și Meta. În prezent, se așteaptă implementarea unor reglementări stricte în diverse regiuni ale lumii, menite să abordeze problemele legate de răspândirea dezinformării prin tehnologiile AI.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews